ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (για παιδιά 3-12 ετών)

Πρίν 3 μήνες περίπου κάναμε με τον Άγγελό μου και τον πατέρα του, την πρώτη μας επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο στην Πλάκα. Το είχα ανακαλύψει ψάχνοντας στα διάφορα site για παιδιά και εντυπωσιάστηκα όταν έμαθα ότι έχει ξεκινήσει την λειτουργία του από το 1994!

Κατά την γνώμη μου είναι πολύ έξυπνο όλο το στήσιμό του και ο τρόπος λειτουργίας του, γιατί στηρίζεται σε δωρεές υλικού και σε εθελοντές. Εκδίδουν μια εφημερίδα-τετράδιο που την ονομάζουν τα νέα μας, όπου αναγράφονται τα πάντα γύρω από τις εκδηλώσεις, τα εκθέματα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα σεμινάρια που διοργανώνουν. Αυτά βέβαια μπορείς να τα βρείς και ψάχνοντας στο site τους http://www.hcm.gr/

Αυτό που βρήκα εντυπωσιακό είναι ότι όλα τα εκθέματά τους είναι διαδραστικά, δηλαδή τα παιδιά παίζουν με αυτά, ενθαρρύνονται και οι γονείς να συμμετέχουν από το πολύ ευγενικό προσωπικό και επιπλέον είναι δωρεάν!

Επί πληρωμή είναι μόνο τα εκπαιδευτικά προγράμματα που γίνονται τα Σαββατοκύριακα που διαρκούν 45 λεπτά, επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα ξεκινώντας από τις 1100 έως τις 1400 ανά ομάδες, ξεχωριστά για παιδιά 3-5 χρόνων και 6-12 χρόνων. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται την ίδια μέρα στην υποδοχή, κοστίζουν 7 ευρώ ανά παιδί και είναι πάντα σχετικά με την εποχή.

Το κάθε παιδί θα βρει ενδιαφέρον διαφορετικό έκθεμα ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του και την διάθεσή του, μπορεί να περάσουν ατελείωτες ώρες ουσιαστικού παιχνιδιού χωρίς να το καταλάβει η οικογένεια, μπορείτε να πάτε όσες φορές θέλετε, γιατί σίγουρα κάθε φορά και κάτι άλλο θα κινήσει την περιέργεια του μικρού σας και είναι και τσάμπα!

Ο Άγγελός μου «κόλλησε» στο έκθεμα «Παιχνιδότοπος» στη νέα θεματική ενότητα «χτίζω και δημιουργώ» όπου έπαιξε μαζί μας με τα οικοδομικά υλικά, λιγότερο στο έκθεμα «φυσαλίδες» και εντυπωσιάστηκε με το έκθεμα «Η Αγορά» στην αυλή του μουσείου όπου αγόραζε φρούτα κλπ.και πλήρωνε και μετέφερε τα ψώνια όλο χαρά!

Το μόνο που μας ταλαιπώρησε ήταν η ζέστη που ήταν αφόρητη από κάποια ώρα και μετά και μας ανάγκασε να φύγουμε νωρίτερα από ότι θα θέλαμε!

Λειτουργεί Τρίτη έως Παρασκευή 1000-1400
Σάββατο και Κυριακή 1000-1500
Παραμένει κλειστό τις επίσημες αργίες

Θα το βρείτε Κυδαθηναίων 14 στην Πλάκα

Καλή διασκέδαση!

Σχόλια

  1. Το παιδικό μουσείο το γνώρισα πριν αρκετά χρόνια, όταν είχε πρωτοξεκινήσει η λειτουργία του. Χαίρομαι που συνεχίζει να κάνει την ίδια καλή δουλειά και αυτή τη δουλειά, να την κάνει με την ίδια καλή διάθεση. Συμφωνώ πως αξίζει να το επισκεφτεί κανείς και μάλιστα λέω να πάω κι εγώ να θυμηθώ τα παλιά και να γνωρίσω τα καινούρια. Τι, επειδή είμαι μικρή δεν μπορώ να πάω μόνη μου?? Είπαμε, είναι θεία και νονά, μια χαρά θα βρω κάποιον να με συνοδεύσει…! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως και μάντεψε ποιός θα μας συνοδεύσει...ο Άγγελος!Δεν πιστεύω να μην με θέλετε μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/9/09, 4:16 μ.μ.

    Ντρέπομαι που το λέω, αλλά δεν έχω πάει ακόμη!!!!
    Αλλά έχω διαβάσει για το παιδικό μουσείο σε ένα βιβλίο που μελετούσα για τον ΑΣΕΠ και με το που κατάλαβα τι όμορφο περιβάλλον είναι, είπα ότι θα κανονίσω κάποια στιγμή να πάω. Μακάρι να μην το αναβάλλω για πολύ ακόμη και να αφιερώσω μια Κυριακή, βόλτα στο παιδικό μουσείο, στην γραφικότατη περιοχή της Πλάκας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου