Παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων στον ΙΑΝΟ

Στο πολύ ενδιαφέρον site του παιδοράματος (www.paidorama.gr) βρήκα την πρόσκληση για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου: «Α, β, γ... ω, νεραϊδοπειρατικό!» που γινόταν το Σάββατο 19/09/2009, 12:30-13:30 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24 τηλ.2113003500) με είσοδο ελεύθερη που έλεγε:

«Έλα να παίξεις με το πιο τρελό αλφαβητάρι, να φτιάξεις διασκεδαστικά παζλ, ποιηματάκια, παραμύθια, ζωγραφιές, να χορέψεις με 24 νεράιδες και πειρατές, παρέα με τη συγγραφέα Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη και την εικονογράφο Ελίζα Βαβούρη!»

Θυμήθηκα ότι ήξερα από παλιά την Ελίζα Βαβούρη και σκέφτηκα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να περάσω μαζί με τον Άγγελο (αφού βόλευε και το πρόγραμμα), να δω από κοντά τι γίνεται σε αυτές τις συγκεντρώσεις.

Η παρουσίαση ήταν πολύ καλή, αλλά απευθυνόταν κατά τη γνώμη μου σε μεγαλύτερα παιδιά που πήγαιναν τουλάχιστον στο νηπιαγωγείο (δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν γινόταν αναφορά για τις ηλικίες παιδιών που θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση).

Ευτυχώς είχαμε μαζί τη γιαγιά μας, η οποία πήρε τον Άγγελο και έφυγε όταν ο μικρός άρχισε να δυσανασχετεί και μου έδωσε την ευκαιρία να μιλήσω στο τέλος με την Ελίζα, να της πω για την προσπαθειά μου και να αποσπάσω την υπόσχεσή της ότι θα με βοηθήσει όσο μπορεί.
Μου είπε λοιπόν ότι γίνονται συχνά παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, ότι παίζει ρόλο το βιβλίο (το συγκεκριμένο βιβλίο παρουσίαζε το αλφάβητο με πολύ ευφάνταστο τρόπο, άρα τα μικρότερα παιδιά δεν μπορούσαν μοιραία να παρακολουθήσουν εύκολα), παίζει ρόλο το παιδί (ο Άγγελός μου δεν είναι «εκπαιδευμένος» σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι και λίγο «δύσκολος» ακόμη) και τέλος παίζει ρόλο και ο συγγραφέας (είναι κάποιοι που πραγματικά καθηλώνουν τα παιδιά όσο χρονών και αν είναι)

Δεδομένου λοιπόν όλων των παραπάνω και του σημαντικού στοιχείου ότι μια παρουσίαση παιδικού βιβλίου γίνεται μία φορά και δεν επαναλαμβάνεται (έτσι νομίζω τουλάχιστον-πρέπει να θυμηθώ να ρωτήσω την Ελίζα σχετικά), αυτό που μπορώ να προτείνω είναι: όταν μαθαίνετε για μια τέτοια παρουσίαση να συνεκτιμάτε όλα τα παραπάνω και να αποφασίζετε αν θα ήταν επιτυχημένη μια τέτοια έξοδος με το βλαστάρι σας!

Αυτό που θα προσπαθήσω εγώ από την πλευρά μου είναι, (εκτός από την προσπάθειά μου να εκπαιδεύσω τον Άγγελο!), όταν μαθαίνω για τέτοιου είδους εκδηλώσεις να προσπαθώ να ενημερώνω για τον συγγραφέα και την ηλικία παιδιών που απευθύνεται (με τη συνδρομή της ευγενέστατης Ελίζας ελπίζω) και να πιέζω στο μέτρο του δυνατού βέβαια, να ενημερώνουν στα δελτία τύπου για τις ηλικίες!

Θα επανέλθω!

Σχόλια

  1. Είναι γνωστό ότι πολλά Σάββατα το Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ διοργανώνει παιδικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, παρουσίαση παιδικών βιβλίων, διάφορες κατασκευές κ.λπ.)που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά για γέλιο και γνώση, ενθαρρύνοντάς τα να συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες. Παράλληλα, στο Παιδικό Τμήμα του Ιανού υπάρχουν διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια, όπως τα ηλιακά συναρμολογούμενα παιχνίδια της LAGI.PLAN, τα οποία συνδυάζουν διασκέδαση & δημιουργική απασχόληση. Αξίζει λοιπόν τον κόπο μια επίσκεψη στον Ιανό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου