Οικογενειακή θαλπωρή!

Καμιά φορά τα πολύ απλά πράγματα κάνουν εμάς και τα παιδιά μας ευτυχισμένους, αρκεί να έχουμε την υπομονή να χαμηλώσουμε τους ρυθμούς μας και να αφουγκραστούμε!

Όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο που λόγω βροχής και μαζεμένων «οικιακών» υποχρεώσεων βρεθήκαμε όλη η οικογένεια στο σπίτι. Μπαμπάς και γιός μοιράστηκαν μερικές πολύτιμες δημιουργικές στιγμές συναρμολογώντας μια βιβλιοθήκη παρέα. Ο πατέρας είχε την υπομονή και την εξυπνάδα να δεχτεί την βοήθεια του γιου του, καθυστερώντας ίσως λίγο. Ο γιος ένιωσε χρήσιμος και υπερήφανος για τη βοήθεια που προσέφερε με τον τρόπο που μπορούσε και επιπλέον στο τέλος περάσαμε και μερικές μοναδικά δημιουργικές στιγμές όλοι μαζί, όταν ξαπλώσαμε πάνω στα χαρτόκουτα από τη συσκευασία και τα ζωγραφίσαμε!

Δεν χρειάζονται τελικά μαγικές συνταγές! Είναι τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο συγχρόνως να το σκεφτούμε χαμένοι μέσα στην καθημερινή τρέλλα και τις ατελείωτες υποχρεώσεις μας!

Η γιαγιά μου συνήθιζε να λέει: ,«η θειά μου πέθανε, και οι δουλειές της μείνανε!» Ας το θυμόμαστε αυτό κάθε φορά που αρνιόμαστε λίγη από την προσοχή μας στο βλασταράκι μας, (πρώτη και καλύτερη εγώ), με το πρόσχημα ότι έχουμε δουλειά! Είναι στιγμές ανεκτίμητες που δεν τις αναπληρώνουν όλα τα παιδικά θέατρα, οι παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων και τα allou fun park του κόσμου!

Να χαίρεστε τα παιδιά σας!

Σχόλια

  1. Α, στο καλό συγκινήθηκα!
    Μπράβο πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ που πάντα αφήνεις ένα γλυκό σχόλιο και μου δίνεις την δύναμη να συνεχίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλή ωραία η ανάρτησή σου Φλώρα.

    Είχα ακούσει από κάποιον αυτό:

    - "Πώς συλλαβίζουν τα παιδιά τη λέξη ΑΓΑΠΗ;"
    - "Χ-Ρ-Ο-Ν-Ο-Σ"

    Πραγματικά, ο χρόνος που αφιερώνουμε στα παιδιά μας, κάνοντας κάτι μαζί τους είναι αυτό που συμβάλλει, ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, στο να νιώθουν την αγάπη μας και να μεγαλώνουν με αυτοπεποίθηση.

    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Φλώρα, ορθότατο αυτό που λες. Δεν σε έχω ξαναδιαβάσει, πρώτη φορά τώρα λόγω της παραπομπής από μπαμπάδες-μαμάδες.
    Ο βασικός λόγος που γράφω το σχόλιο αυτό είναι τεχνικής μορφής: εκεί που έγραψες <οικιακών>, μήπως εννοούσες «οικιακών»; Αν ναι, και αν χρησιμοποιείς Windows στον υπολογιστή σου, μπορείς να βάζεις τα ελληνικά εισαγωγικά πατώντας (με το πληκτρολόγιο γυρισμένο στα ελληνικά) AltGr+[, AltGr+] . Το AltGr είναι το δεξί Alt στο πληκτρολόγιό σου, και τα [, ] είναι τα πλήκτρα δεξιά του πλήκτρου P/Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θοδωρή, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου!
    Σ'ευχαριστώ και καλώς ήρθες!

    Φλώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζώτζιου, σ'ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή, θα την ακολουθήσω την επόμενη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εγώ πρώτη φορά σε διαβάζω μέσα από το Μαμάδες-Μπαμπάδες.
    Και πλέον θα σε παρακολουθώ ανελλιπώς.
    Μπαίνεις στη λίστα με τα αγαπημένα μου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mamma el, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου αρέσουν τα γραφόμενά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλή, λιτή ανάρτηση που αναδεικνύει αυτό που πρέπει να θυμίζουμε στον εαυτό μας κάθε ξεχωριστή μέρα (το every single day παει καλύτερα!) Χρόνο με τα παιδιά μας!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Philos, χαίρομαι που σου άρεσε!
    Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι τα παιδιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/9/10, 1:43 μ.μ.

    Πολύ όμορφο το ποστ σου συανδέλφισσα μαμαδο-μπλόγκερ! Καμιά φορά ως γονείς κάνουμε διάφορα μεγαλεπήβολα σχέδια για το πώς να περνάμε με τα παιδιά μας, ενώ αυτό που χρειάζεται είναι ίσως κάτι απλό, καθημερινό που μοιράζεσαι πραγματικά με την καρδιά σου! Θα σε παρακολουθώ!

    http://newagemama.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σ'ευχαριστώ πολύ συναδέλφισσα!!!Συγχαρητήρια και για το δικό σου blog, μπήκα και διάβασα αρκετά και είναι πολύ καλό! Θέλω να σε παρακολουθώ αλλά δεν είδα αναγνώστες, οπότε μάλλον μόνο μέσω εγγραφής με email!

    Να είσαι πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου