Ομοιοπαθητική!!!

Σήμερα επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου με την ομοιοπαθητική για παιδιά. Ξέρω πως είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα για πολλούς και διαφόρους λόγους, αλλά εγώ θα σας καταθέσω από καρδιάς κάποια δεδομένα και εσείς θα πράξετε ανάλογα με το πώς νιώθετε και πιστεύετε.

Την ομοιοπαθητική την γνώρισα όταν το 2003 ή 2004 αφού διαπιστώθηκε ότι πάσχω από αλλεργικό βρογχικό άσθμα στα καλά καθούμενα, μου πρότειναν έναν ομοιοπαθητικό. Πήγα γιατί απεχθάνομαι τα χρόνια νοσήματα και μου φαινόταν αδιανόητο να παίρνω φάρμακα μιά ζωή. Λόγω ιδιοσυγκρασίας επίσης έβαλα χρονικό περιθώριο έναν χρόνο, γιατί δεν μου αρέσει να προσπαθώ 15 χρόνια τούρκικα και να μην έχω αποτέλεσμα.

Δεν είχα θεαματικά αποτελέσματα, μάλλον είχα πρόβλημα επικοινωνίας και με τον άνθρωπο που με κούραρε και στον ένα χρόνο σταμάτησα άδοξα, αφού δεν είχα καταφέρει να κόψω το φάρμακο που έπαιρνα, όπως ήλπιζα.
Τώρα που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον ομοιοπαθητικό που κουράρει το παιδί μου, κατάλαβα κι άλλα πράγματα εκτός των παραπάνω για την άδοξη συνεργασία, αλλά νομίζω πως δεν χρειάζεται να μακρηγορήσω.

Ο Άγγελός μου λοιπόν παρουσίαζε από πέρισι το εξής: με το που συναχωνόταν και άρχιζε να τρέχει η μύτη του και να φταρνίζεται, την επόμενη μέρα είχε βήχα πολύ που στο τέλος τού προκαλούσε και δύσπνοια και την τρίτη μέρα είχε βρογχίτιδα ή πιο σπάνια ωτίτιδα! Με τέτοια ταχύτητα και έτσι για να το προλάβουμε και να αποφύγουμε την αντιβίωση, τον πλακώναμε στο Aerolin και Flixotide.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι γονείς και περισσότερο ίσως οι μαμάδες, προβληματίζονται όταν το παιδί τους παίρνει με τέτοια συχνότητα φάρμακα και δεν ησυχάζουν όταν ακούν ότι άμα μεγαλώσει δεν θα έχει ασθματικές βρογχίτιδες πιά. Τουλάχιστον εμένα δεν με καθησύχαζε καθόλου μια τέτοια είδους διαβεβαίωση!

Έτσι αποφάσισα όταν μου πρότεινε μια φίλη που εκτιμώ και εμπιστεύομαι πολύ, τον συγκεκριμένο ομοιοπαθητικό, να δοκιμάσω ξανά με το παιδί μου αυτή τη φορά.

Σας καταθέτω λοιπόν ότι μετά από προσπάθεια, (θέλει υπομονή να βρείς το ομοιοπαθητικό φάρμακο που ταιριάζει απόλυτα στον κάθε άνθρωπο) και μετά από δύο-τρεις φορές που καταφύγαμε πάλι στο Aerolin και στο Flixotide, (σαφώς και δεν το διακινδυνεύεις όταν χειροτερεύει το παιδί σου), τα καταφέραμε να ξεπεράσουμε δύο φορές προβλήματα μόνο με ομοιoπαθητικά φάρμακα!

Και για να σας προλάβω, τα ομοιoπαθητικά φάρμακα είναι απολύτως αβλαβή, (υπάρχει βιβλιογραφία στο εμπόριο που μπορεί να καταφύγει όποιος αναρωτιέται), δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ, σε αντίθεση με τα χημικά φάρμακα που ποτίζουμε τα παιδιά μας.

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι η συμβατική ιατρική είναι άχρηστη, αλλά νομίζω ότι ειδικά στην Ελλάδα, το παρακάνουμε λίγο με τα φάρμακα γενικώς και σε κάθε περίπτωση το ιδανικό θα ήταν η αγαστή συνεργασία της συμβατικής με την ολιστική ιατρική.

Είστε ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσετε μαζί μου για να σας λύσω απορίες και να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες.

Παραθέτω παρακάτω τα στοιχεία του ευγενέστατου, υπομονετικού, συνεργάσιμου και ήρεμου αυτού ανθρώπου που με βοήθησε με το παιδί μου και ελπίζω να βοηθήσει και εμένα πια:

Matthias Waeger
Μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος
Συνεδρίες γίνονται στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ελληνικά
Όθωνος 99, Κηφισιά
τηλ.2108085211
κιν.6944317319
www.olistikitherapeia.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/4/11, 2:05 π.μ.

    Καλησπέρα. Τελικα συνεχιζεις στον συγκεκριμενο ομοιοπαθητικο; Εισαι ευχαριστημενη; Θα τον πρότεινες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Ναι συνεχίζω τόσο εγώ όσο και ο γιος μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Ο μικρός μου πλέον έχει αρρωστήσει (από ιώσεις και όχι από συνάχι κλπ που περιγράφω) 2-3 φορές από τότε που έγραψα την ανάρτηση και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα τον βοηθούν πολύ! Κάποιες φορές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε κανένα αντιπυρετικό, αλλά σε γενικές γραμμές ο οργανισμός του έχει δυναμώσει πολύ.
    Εγώ το παλεύω ακόμη (χρόνιο το πρόβλημα γαρ), αλλά πάω καλύτερα, είμαι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να αυξήσω τη δοσολογία του εισπνεόμενου (πρέπει ίσως να αναφέρω πώς είχα νοσηλευτεί με πνευμονία στο παρελθόν)
    Ο συγκεκριμένος ομοιοπαθητικός είναι ευγενέστατος, πολύ υπομονετικός και τον προτείνω ανεπιφύλακτα!
    Θέλει υπομονή και ψυχραιμία όμως η όλη διαδικασία, ιδίως τις στιγμές που αρρωσταίνει το παιδί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/4/11, 2:24 π.μ.

    Ευχαριστω για την απαντηση. Εμενα επαθε προσφατα ασθματικη βρογχιτιδα και ειναι μολις 3 μηνων. Ανησυχησα πολύ και ψαχνω τωρα να βρω εναν καλο ομοιοπαθητικο. Θα τον εχω υποψη μου, ευχαριστω και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/6/12, 11:39 π.μ.

    Xαίρεται. Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για τον κ. Waeger. Συνεχίζετε μαζί του? Με τι συχνότητα πηγαίνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σας! Ναι, συνεχίζουμε μαζί του, αν και πια ο μικρός μου είναι πολύ γερός και δεν αρρωσταίνει,έτσι «δουλεύουμε» θέματα συμπεριφοράς. Τον βλέπω μία φορά το δίμηνο περίπου τώρα πια. Τον μικρό τον είδε μία φορά στην αρχή και ξανά το περασμένο καλοκαίρι, αφού τις λεπτομέρειες για τυχόν προβλήματα του τις μεταφέρω εγώ! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος21/6/12, 2:13 μ.μ.

    Eυχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Εχετε ακούσει (όταν πηγαίνετε στο ιατρειο) περιπτώσεις αλλεργικής ρινίτιδας που έχουν δει αποτέλεσμα? Και επίσης πόσο παίρνει κάθε επίσκεψη? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω ακούσει ειδικά για αλλεργική ρινίτιδα, αλλά ξέρω πως η ομοιοπαθητική βοηθάει σε όλα τα προβλήματα. Επίσης η κάθε επίσκεψη διαρκεί κάτι λιγότερο από 1 ώρα εκτός από την πρώτη φορά που διαρκεί αρκετά περισσότερο.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος27/6/12, 1:45 μ.μ.

    Μήπως μπορείτε να μου πείτε και τι χρήματα ζητάει κατά τις επισκέψεις του? Είναι άλλα την πρώτη φορά και μετά άλλα? Και πόσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση. Ο κύριος Waeger αμοίβεται ως εξής:
      Ενήλικες
      80 ευρώ την πρώτη συνεδρία
      60 ευρώ κάθε επόμενη
      Παιδιά
      50 ευρώ
      Οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες (εκτός από την πρώτη συνερδρία) ιδίως αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.
      Επίσης δίνει πάντα απόδειξη!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος2/7/12, 9:22 π.μ.

    Επισκέφτηκα τον κ. Βάγερ. Μου έκανε άριστη εντύπωση ως άνθρωπος (υπομονετικός, με μεγάλο ενδιαφέρον για τη δουλειά του, προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα). Εχω μία απορία, επειδή δεν μου έχει ξανατύχει έως τώρα να πάω σε ομοιοπαθητικό που δεν έχει την ιατρική ειδικότητα. Είναι μέλος του Συλλόγου Ομοιο Ελλαδος απ΄ότι είδα. Δεν έχει σχέση με ιατρική καμία. Μπορεί να εξασκεί την Ομοιοπαθητική εξίσου καλά όσο και ένας γιατρός? Αφού δεν γνωρίζει αρκετά πράγματα από ιατρική (σώμα-λειτουργίες κλπ). Φανάζομαι ότι η Ομοιο είναι μία πρακτική εκμάθηση επίλυσης προβλημάτων, αλλά πάλι χωρίς γνώσεις ιατρικές, μήπως δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα? Κατά τ'άλλα άριστη εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος γιατρός για να εξασκήσει την ομοιοπαθητική. Η ομοιοπαθητική είναι μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, δηλαδή βλέπει τον άνθρωπο ολόκληρο με όλες τις παραμέτρους του και όχι σκέτο σαν σώμα όπως η κλασσική/συμβατική ιατρική. Οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν ψάξετε και διαβάσετε βιβλία για την ομοιοπαθητική νομίζω πως θα μπορέσετε να το κατανοήσετε καλύτερα αυτό και να μην έχετε ανησυχία. Εύχομαι καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/8/13, 7:17 π.μ.

      Καλημερα, εχω αλλεργικό βρογχικό ασθμα, ειμαι εγκυος στον 5ο μηνα,Παιρνω απο τα 20 χρονια μου Aerolin k Flixotide τωρα στην εγκυμοσυνη με ενοχλει το Aerolin πονακια στην καρδια κ ταχυπαλμιες καποιες φορες.. Το πλακωμα στο στηθος εχει γινει πιο εντονο, Απο τι διαβασα παραπανω εχετε κ σεις βρογχικο ασθμα, πως το αντιμετωπισατε στην εγκυμοσυνη? Ευχομαι να μου απαντησετε Ευχαριστω πολυ!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα! Ναι, έχω αλλεργικό βρογχικό άσθμα και την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν έκανα ομοιοπαθητική. Είχα σταματήσει καιρό πριν και ξεκίνησα ξανά πριν μερικά χρόνια, όταν είδα αποτελέσματα με τον μικρό μου. Επίσης δεν πήρα ποτέ για το άσθμα Aerolin και Flixotide, ο πνευμονολόγος μου συνταγογράφησε άλλο φάρμακο που εξακολουθώ να παίρνω μέχρι τώρα. Επίσης το άσθμα μου δεν με προβλημάτισε καθόλου την περίοδο της εγκυμοσύνης. Προφανώς δεν αντιδρούν όλοι οι ασθενείς με τον ίδιο τρόπο. Συνεπώς δεν μπορώ να σας βοηθήσω δυστυχώς. Με τον γιατρό σας το έχετε συζητήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/12/13, 9:22 μ.μ.

    Καλησπέρα.Εχω και εγώ χρόνια άσθμα και θα με ενδιέφερε να βρω έναν καλό ομοιοπαθητικό γιατρό.Τον γιατρό που αναφέρατε δεν μπορώ να τον βρώ στην επίσημη σελίδα της ομοιοπαθητικής http://www.homeopathy.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα! Από όσο γνωρίζω είναι μέλος του συλλόγου ομοιοπαθητικών ελλάδος (http://www.homeopathy-greece.gr/)
    Να ενημερώσω ότι δεν έχει ειδικότητα γιατρού. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος γιατρός για να εξασκήσει την ομοιοπαθητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10/11/21, 11:53 π.μ.

    Βεβαια υπάρχει και ο ομοιοπαθητικός Σπύρος Κυβελλος, κι αυτος στην Κηφισιά, ο οποίος είναι στον ιατρικό συλλογο και συνεπώς οι αποδειξεις του εκπίπτουν και στις ιδιωτικες ασφάλειες. Πολύ καλός, υπομονετικός και επεξηγηματικός. Έχουμε αποφυγει την κορτιζόνη σε λαρυγγίτιδα, έχει ανακόψει γαστρεντερίτιδα, με άμεσα αποτελέσματα. Ήταν εντυπωσιακό! Από την άλλη, όταν πήγαμε για ουρολοίμωξη με πολλά πυοσφαίρια, μας έστειλε κατευθείαν στον παιδίατρο για αντιβίωση. Πολύ σοβαρός άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου