Παρουσίαση βιβλίου και Βίκυ Κουμάντου!

Πώς συνδέονται αυτά τα φαινομενικά διαφορετικά θέματα μεταξύ τους; Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω ευθύς αμέσως:

Προχθές στο ενδιαφέρον site www.paidorama.gr , αφού έψαξα για τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, ξεχώρισα μια παρουσίαση βιβλίου που θα γινόταν σήμερα Σάββατο στο πολύ γνωστό βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη στοά στο Χαλάνδρι, Α.Παπανδρέου 11. Ήταν για το βιβλίο του Γιώργου Λεμπέση «Στον κόσμο της Τζίνας» των εκδόσεων Παπαδόπουλου.
Είχα ακούσει καλά λόγια για το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο πολλές φορές στο παρελθόν, έχουμε κάμποσα βιβλία αυτού του εκδοτικού οίκου στο σπίτι, αναφερόταν σε μια πολύ πρωτότυπη παρουσίαση, έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε οικογενειακώς!
Το βιβλιοπωλείο: εντυπωσιακό, μεγάλο, με φιλικό προσωπικό και με ένα συμπαθητικό καφέ στο προαύλιο-αίθριο που δεν θέλεις και πολύ για να κάτσεις να πιείς κάτι.
Η παρουσίαση βιβλίου: διαφορετική και παιχνιδιάρικη από οργανωτές ψυχαγωγικών θεαμάτων του μικρού θεάτρου.
Το βιβλίο όμως και η παρουσίαση κατ'επέκταση, απευθυνόταν σε μεγαλύτερα παιδιά (το αιώνιο πρόβλημα να αναφέρονται σπάνια οι ηλικίες των παιδιών στις οποίες απευθύνονται οι παρουσιάσεις βιβλίων, τα βιβλία και οι παιδικές παραστάσεις και εκδηλώσεις)
Έτσι ο μικρός μου χάζεψε μεν, δεν πρέπει να κατάλαβε και πολλά δε, ξεφυλλίσαμε κάμποσα παιδικά βιβλία, αγοράσαμε ένα βιβλίο που μας άρεσε και πήγαμε για καφέ και χυμό στο καφέ στο προαύλιο. Για καλή μας τύχη στην τσαντούλα που μας προσφέρθηκε στο τέλος σαν δώρο από την παρουσίαση υπήρχε ζωγραφιά και ξυλομπογιές και απασχοληθήκαμε δημιουργικά.

Τηλεφωνήσαμε και στην Βίκυ Κουμάντου από το www.tastefull.gr, παλιά Χαλανδριώτισσα και καλή μας φίλη, για να την δούμε και να τα πούμε και έχω να δηλώσω τα εξής:
Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ με τα παιδιά, μας έδειξε ευφάνταστους τρόπους να περνάς καλά με το βλαστάρι σου όταν βρίσκεσαι σε ένα καφέ όπου εύκολα το παιδί βαριέται ακόμη κι αν έχεις προνοήσει να έχεις κάτι μαζί σου για να απασχοληθεί. Ειδικά εγώ που έχω περιορισμένη φαντασία σ'αυτά και πραγματικά με ενδιαφέρει να ασχοληθώ και με το παιδί λίγο, τής είμαι ευγνώμων! Ο Άγγελός μου την λάτρεψε! Ξέρω όμως ότι και ο δικός της πρίγκηπας Άγγελος την λατρεύει, η πριγκίπισσά της επίσης κι εγώ την αγαπώ πολύ γιατί είναι πολύ γλυκιά όπως και αυτά που φτιάχνει σαν εξαιρετική μαγείρισσα! Μια περιήγηση στο site της θα σας πείσει! (έχω δοκιμάσει λιχουδιές από τα χεράκια της, δεν το λέω τυχαία!)

Η βόλτα συνεχίστηκε με ένα γευστικό οικογενειακό γεύμα στο «σπίτι της μακαρονάδας» στο Χαλάνδρι, αμέσως μετά απογευματινό καφέ με τις γιαγιάδες και θείες όπου διηγηθήκαμε τις περιπέτειές μας και ολοκληρώθηκε στην παιδική χαρά της γειτονιάς μας.

Νομίζω το τέλειο Σάββατο για τον πρίγκηπα της καρδιάς μας, αν κρίνω και από τον ήσυχο και βαθύ ύπνο του!!!


Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φλώρα μου η χαρά ήταν δική μου, κυριολεκτικά. Έχοντας φύγει από τις αγγελικές ηλικίες των μικρών παιδιών, το να μιλώ ξανά και να βρίσκω το δρόμο επικοινωνίας στις ματιές, στα διστακτικά χαμόγελα, στο ξεκλείδωμα και τελικά στην αποδοχή ενός παιδιού είναι βάλσαμο ψυχής.
    Ο Άγγελος σου μου διάβασε το παραμύθι του και με έκανε να παίξω κι εγω σαν παιδί και να θυμηθώ τις ίδιες στιγμές με τον δικό μου Άγγελο, πολλά χρόνια πριν :)
    Θα σας περιμένω την Κυριακή 25/4 στο Ζάππειο, στις 12.30. Να του πεις και ένα μυστικό: σσσσ...(το χοντρό μπιζέλι θα χορέψει τσιφτετέλι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου