Πρόταση για ένα παιδικό βιβλίο από μιά μαμά!!!

Μόλις έλαβα ένα e-mail από την κουμπάρα και καλή μου φίλη τη Σοφία που με χαροποίησε πολύ! Η Σοφία είναι νέα, ωραία και μαμά της Τατιάνας 5 χρονών και του Χρυσόστομου 3 χρονών, δυό γλυκύτατων παιδιών που πολύ συχνά παίζουν με τον Άγγελο το γιό μου. Η καλή μου Σοφία λοιπόν, που είναι μια μαμά με ανησυχίες και που με έχει πολύ στηρίξει στο όλο εγχείρημα των Φτερουγισμάτων, μου προτείνει ένα παιδικό βιβλίο που διάβασε με την κόρη της και τους άρεσε πολύ! Αν και υποτίθεται πώς πρώτα δοκιμάζω με τον Άγγελο και μετά προτείνω, επειδή έχω πολύ ενθουσιαστεί με την πρωτοβουλία της αυτή και επιπλέον την έχω και γραπτή, λέω να σας την μεταφέρω αυτούσια!

Ιδού λοιπόν:

«Καλημέρα Φλωρίτσα μου!

Θέλω να σου πω για ένα βιβλίο, που διαβάσαμε με την Τατιάνα και μας άρεσε πάρα πολύ.
Μπορείς να το προτείνεις και σε άλλες μαμάδες στο blog σου.
Λέγεται «Η Μαραζούπολη που έγινε Ανθούπολη» της Κατερίνας Αναγνώστου από τις εκδόσεις Μίνωας, για παιδιά από 6 χρονών

Υπόθεση:
Ήταν κάποτε μία πόλη, ονόματι Μαραζούπολη, όπου όλοι οι κάτοικοι ήταν γέροι και μαράζωναν. Μέχρι και τα παιδιά έδειχναν γερασμένα και αδιάφορα για τη ζωή. Ώσπου μία μέρα γεννήθηκε ένα μικρό κοριτσάκι, η Ανθούλα, και έδωσε ελπίδα στους Μαραζοπολίτες. Το κοριτσάκι έπεισε τους κατοίκους να φυτέψουν λουλούδια στους κήπους, στα παρτέρια, στις βεράντες, στις ταράτσες και έτσι η πόλη άλλαξε όψη και τα ζώα, οι πεταλούδες, τα πουλιά εμφανίστηκαν πάλι. Όλοι ξανάνιωσαν από την ευωδιά των λουλουδιών και αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα της πόλης τους σε Ανθούπολη!
Δίπλα στην Ανθούπολη υπήρχε η πολιτεία Πλαστικούπολη, που κατασκεύαζε μόνο πλαστικά λουλούδια. Βλέποντας ο Αρχιπλαστικός την ευημερία της Ανθούπολης και τα δικά του κέρδη να μειώνονται, έβαλε στο μάτι την Ανθούπολη και έστειλε τους σπιούνους του να καταστρέψουν όλα τα λουλούδια και να τα αντικαταστήσουν με πλαστικά.
Μόλις οι Ανθουπολίτες είδαν τα λουλούδια τους να χάνονται, μαράζωσαν πάλι. Ο Αρχιπλαστικός άδραξε την ευκαιρία και επισκέφτηκε την Μαραζούπολη και πρότεινε στους κατοίκους να αγοράσουν περισσότερα πλαστικά λουλούδια για να ομορφύνει πάλι η πόλη τους. Επειδή όμως δεν είχαν λεφτά, πρότεινε να τους δανείσει χρήματα με αντάλλαγμα σιτάρι, γάλα και κομμάτι γης. Οι Μαραζοπολίτες δέχτηκαν, οι εποχές περνούσαν, ξέμειναν από φαγητό, από γη, τα λουλούδια όμως ήταν πάντα εκεί χωρίς να τους προσφέρουν τίποτα.
Ώσπου μία μέρα οι Μαραζοπολίτες ξεσηκώθηκαν, ξερίζωσαν τα πλαστικά λουλούδια, έδιωξαν τον δυνάστη τους και αποφάσισαν να καλλιεργήσουν τη γη τους και να περιμένουν να ανθίσει πάλι. Την άνοιξη φύτρωσαν νέα λουλούδια και έτσι η Μαραζούπολη άρχισε πάλι να ανθίζει.

Δεν είναι πολύ ωραίο; Πιστεύω ότι περνάει πολύ επίκαιρα μηνύματα στα παιδιά με απλό τρόπο.

Φιλάκια»

Όταν το διαβάσουμε κι εμείς με τον Άγγελο θα σας πούμε την γνώμη μας!

Καλή ανάγνωση!!!

Σχόλια

  1. Μια υπέροχη πρόταση για τη μεγάλη μου κόρη που διαβάζει και μόνη της.
    Αλλά γιατί όχι και για τη μικρή.
    Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου