Αναμνήσεις και αμφιβολίες...

Έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο με φωτογραφίες της ANNE GEDDES, (αυτές με τα πανέμορφα μωρά σε καταπληκτικές πόζες), που μου είχαν φέρει δώρο όταν γέννησα το μωρό μου με τίτλο: «Τα πρώτα μου χρόνια-αναμνήσεις από την παιδική ηλικία» και συνειδητοποίησα πως φέτος θα γράψω στα γενέθλιά του (27/5) εντυπώσεις και αναμνήσεις για τα πέμπτα του γενέθλια!
Οι αναμνήσεις ξεχύθηκαν ορμητικά και με πλημμύρισαν.
Αντιγράφω από το κεφάλαιο «Η Άφιξή μου στο Σπίτι» την απάντηση που έγραψα τότε στην ερώτηση: «πως ένοιωθε η οικογένειά μου εκείνη την ημέρα»:
«Χαρά-ευτυχία ανάμικτα με φόβο και άγχος για το αν θα ανταπεξέλθουν στον καινούργιο τους ρόλο ως γονείς και συγκίνηση γι αυτό το «θαύμα» που δημιούργησαν και που αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι είναι δικό τους! Ήσουν ένα πλασματάκι τόσο μικρούλικο και ταυτόχρονα τόσο νευρικό, τόσο αγαπημένο και ταυτόχρονα τόσο άγνωστο για μας, έπρεπε να σε «αποκρυπτογραφήσουμε» όσο μπορούσαμε καλύτερα για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά. Η μαμά-Φλώρα»
Πέντε χρόνια μετά, εξακολουθώ να νοιώθω δέος! Εξακολουθώ να νοιώθω έκπληξη! Είναι αυτό το πλάσμα το παιδί μου; Είμαι «καλή» μαμά; Έχω «αποκρυπτογραφήσει» σωστά; Είναι η συνύπαρξή μας «αρμονική»; Του προσφέρω αυτά που έχει ανάγκη και χρειάζεται;
Είναι στιγμές που είμαι απόλυτα σίγουρη και περήφανη και είναι και στιγμές που δεν ξέρω τίποτα απολύτως! Υποθέτω πως με την ανασφάλεια που με διακρίνει δεν θα μάθω ποτέ τελικά...

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/3/11, 10:18 μ.μ.

    Εισαι καλή μαμά... μην το ξαναρωτήσεις αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ πρέπει να είσαι ιχθύς στο ζώδιο!!!
    χι χι χι
    για τον Άγγελο είσαι η καλύτερη μανούλα του κόσμου!
    χαλάρωσε και απόλαυσε το...
    στην εφηβεία του δηλαδή τι θα κάνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου