Πληρωμένη απάντηση!

Με αφορμή την εξαίσια ανάρτηση (από τις πολλές), της φιλενάδας μου newagemama: «τα παιδιά ήταν μόνα»:
Είτε το πιστεύετε, είτε όχι το προηγούμενο βράδυ, διάβαζα το ίδιο ακριβώς κείμενο, ανατριχιάζοντας και συνειδητοποιώντας πόσο πολύ «κόβουμε τα φτερά» στα παιδιά μας, από τους φόβους μας: μην πέσουν, μην χτυπήσουν, μην λερωθούν, μη, μη, μη...
Σκεφτόμουν ότι οι σκέψεις αυτές, που έτσι κι αλλιώς συχνά με βασανίζουν, (τώρα τελευταία συχνότερα, είναι η αλήθεια), θα ήταν μια εξαιρετική αφορμή για ανάρτηση, αλλά με «πρόλαβε» η newagemama. Όταν λοιπόν, «τόλμησα» να της γράψω τα παραπάνω, σαν σχόλιο στο blog της, μου έκανε παράπονα πως έχω «βάλει στο ψυγείο το ιντερνετικό σπιτάκι μου» και «ότι περιμένουν μια ανάρτηση κι ας επαναληφθώ»! Την ευχαριστώ λοιπόν πολύ που με «ξύπνησε» και για την πίστη της σε μένα και ταρατατααααά, να 'μαι!

Με αφορμή λοιπόν όλα τα παραπάνω, επιστρέφω (χε,χε,χε) με κάτι πιο ανάλαφρο (μην σας πάρω κι απ΄τα μούτρα!) σχετικό με τις χαζές ερωτήσεις που κάνουμε στα παιδιά μας πολύ συχνά!

Παραδείγματος χάριν:
«Γιατί βήχεις;»
«Γιατί έχεις πυρετό;»
«Γιατί τρέχεις;»
και ούτω καθεξής.

Τις προάλλες λοιπόν, έρχεται κοντά μου ο μικρός μου και διαπιστώνω ότι είναι ιδρωμένος. Και ακολουθεί η εξής στιχομυθία:
Εγώ: Aχ, Άγγελε, είσαι ιδρωμένος! Γιατί είσαι ιδρωμένος; Έτρεχες;
Άγγελος: Ναι.
Εγώ: Γιατί έτρεχες παιδί μου;
Άγγελος: Γιατί ήθελα!

«Κάγκελο» η μητέρα!Σωστός ο νέος!

Σχόλια

  1. :-) Πράγματι, ως μαμάδες, λέμε διάφορα "χαζά". Όπως το περίφημο: "Να προσέχεις!". Λες και αν δεν του το πεις θα πάει να χτυπήσεις επίτηδες, ή λες και που του το λες θ' αλλάξει κάτι!
    (Καλά έκανες και το 'βγαλες απ' το ψυγείο το ιντερνετικό σπιτάκι σου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Etsi einai..Einai oi idies atakes pou akougame ki emeis kapote kai pou an kai mas exorgizan tote..twra einai h seira mas na tis ksestomisoume.

    Welcome back!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε κορίτσια, δεν το είχα καταλάβει πως σας είχα λείψει! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σας λόγια! Καλώς σας βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/3/11, 11:46 π.μ.

    Wellcome back, το ήθελες το σπρωξιματάκι σου με την καλή έννοια πάντα! Μην ξεχνάς, το ιστολογείν είναι και ψυχοθεραπεία μεταξύ άλλων!

    Δεν με αναγωνρίζει το σύστημα γι΄ αυτό σχολιάζω ως Ανώνυμος
    Φιλιά
    Newagemama

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου