Πάρκα Οδικής Ασφάλειας για παιδιά JUMICAR

Αν και με αρκετή καθυστέρηση, θέλω να «επικοινωνήσω» την επίσκεψη που κάναμε οικογενειακώς κατά την διάρκεια του Αυγούστου στο πάρκο οδικής ασφάλειας για παιδιά JUMICAR στη Νέα Μάκρη. Φέτος είχα προετοιμαστεί και είχα προμηθευτεί εκπτωτικά κουπόνια για αρκετά μέρη, ούτως ώστε να έχουμε πολλές διαφορετικές επιλογές τον Αύγουστο στην Αθήνα με τον γιόκα μου! Μία από αυτές τις επιλογές ήταν και η παραπάνω.



Εντυπώσεις:
-Το θερινό ωράριο είναι 18:00-23:00. Όταν φτάσαμε κατά τις 18:10 μόλις άρχιζαν τις προετοιμασίες για να ανοίξουν. Χωρίς σχόλια...
-Τα παιδιά ηλικίας 7-14 ετών οδηγούν βενζινοκίνητα αυτοκινητάκια στην πίστα εξάσκησης. Το προσωπικό υποδεικνύει στα παιδιά πώς να συμμορφώνονται με τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Για τα μικρότερα παιδιά (όπως ο δικός μου) η κυκλοφοριακή αγωγή «διδάσκεται» με μικρότερα ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια σε μιά πολύ μικρότερη πίστα εξάσκησης.
Δυστυχώς όμως προσπαθούν να «βγάλουν» τη δουλειά με πολύ λιγότερο προσωπικό απ'όσο χρειάζεται και έτσι η πολύ φιλόδοξη προσπάθειά τους νομίζω μένει χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα. Τα μεγάλα παιδιά λάβαιναν στην αρχή κάποιες οδηγίες και μετά αφήνονταν στην τύχη τους (αφού ήταν μία κοπέλα μόνο η οποία έπρεπε να τα κάνει όλα). Τα μικρότερα παιδιά «διδάσκονται» ένα πεντάλεπτο με το ρολόι, αφού η κοπέλα δουλεύει και στο κυλικείο (χωρίς σχόλια επίσης...)
-Άλλες δραστηριότητες στο πάρκο: Γήπεδο 5x5, γήπεδο μπάσκετ, γήπεdο Mini Golf (σε αθλία κατάσταση), πιγκ-πογκ, παιδική χαρά και φουσκωτά παιχνίδια (2 μικρά).
Στα τελευταία βρήκε παρηγοριά ο Άγγελος, μετά την απογοήτευση των 5 λεπτών («τόσο λίγο ήτανε μαμά;»), όπου έπαιξε με άλλα παιδάκια και τουλάχιστον πέρασε καλά.

Συμπέρασμα:
Όπως διάβασα η εταιρία διοργανώνει ημερίδες οδικής ασφάλειας σε χώρους σχολείων και Δήμων μεταφέροντας και εγκαθιστώντας το κινητό της πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (εκπαιδευτικά αυτοκίνητα, σήματα ΚΟΚ, τρίχρωμους σηματοδότες, προστατευτικά διαχωριστικά, κλπ) στους χώρους τους. Επίσης το πάρκο της Νέας Μάκρης υποδέχεται καθημερινά κατά τις πρωϊνές ώρες εργασίμων ημερών Δημοτικά και Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα. Έχω την εντύπωση πως μια επίσκεψη μέσω εκπαιδευτικής εκδρομής από το σχολείο θα ήταν ίσως πιο αποτελεσματική.



Πάρκο Οδικής Ασφάλειας Νέας Μάκρης:
Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 1, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ 190 05 Τηλ.: 22940 50120
www.jumicar.com, e-mail: jumicar@otenet.gr
Ωράρια λειτουργίας:
Χειμερινό (από έναρξη σχολικής χρονιάς):
Σάββατο, Κυριακή, 11.00– 21.00
Θερινό (από λήξη σχολικής χρονιάς): Καθημερινά 18.00– 23.00

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/9/11, 9:41 π.μ.

    Κρίμα και φαινόταν πολλά υποσχόμενο... :-)
    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, μετά το πεντάλεπτο που έλαβαν τις οδηγίες, δεν έκαναν πρακτική εξάσκηση, δεν οδήγησαν άλλο?

    Μαρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μεγαλύτερα παιδιά λάβαιναν κάποιες οδηγίες και αφήνονταν να οδηγήσουν αρκετή ώρα και όταν υπήρχε πρόβλημα έτρεχε η κοπέλα να βοηθήσει. Στην περίπτωση των μικρότερων παιδιών γινόταν καλύτερη δουλειά (βοηθούσε και ο χώρος που ήταν μικρός) αλλά κρατούσε ακριβώς 5 λεπτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φλώρα μου, θα πω κάτι.....
    Υπάρχει ένα δώρο που σε περιμένει στο "σπιτάκι" μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/10/11, 6:17 μ.μ.

    Σίγουρα δεν κατάλαβα να έχουν παραπάνω προσωπικό αλλά παράλληλα δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα στην βόλτα που έκανε το παιδί.
    Αγόρασα και εγώ κουπόνι της γκρουπόν αλλά αγόρασα και 2 επιπλέον βόλτες για την κόρη μου.
    Ετσι οδήγησε 15 λεπτά και πλήρωσα συνολικά 5 ευρώ (4 ευρώ για τις 2 επιπλέον βόλτες και 1 ευρώ την βόλτα απο το κουπόνι με 50% έκπτωση)
    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου