Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Τέχνη… οικογενειακώς
ΔΩΡΕΑΝ για γονείς με παιδιά 3 έως 11 ετών
Κυριακές 12.30-13.30 ή 13.30-14.30
Σε πείσμα των καιρών και επιθυμώντας να συνεισφέρει σε μια πρώτη γνωριμία με τον κόσμο και τα εργαλεία της παιδικής Τέχνης, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ανοίγει τις πόρτες του τις Κυριακές από 22/1-18/3/2012, όπου παιδιά και γονείς έρχονται σε επαφή με τις συλλογές και τις εκθέσεις του Μουσείου, με δωρεάν είσοδο και δωρεάν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εικαστικού ανακαλύπτουν τα έργα, παίζουν, συζητούν για την προστασία του περιβάλλοντος, ασχολούνται με ό,τι αγαπούν περισσότερο, ανακαλύπτουν τα «θέλω τους».
Γονείς και παιδιά βιώνουν την κοινή εμπειρία, η Τέχνη… οικογενειακώς.
29 Ιανουαρίου/ 5, 12, 19 και 26 Φεβρουαρίου και 4,11, και 18 Μαρτίου.
(επαναλαμβάνεται το ίδιο πρόγραμμα)
Παρακαλώ σημειώστε:
Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης
Τηρείται σειρά προτεραιότητας
Αριθμός συμμετοχών: εως 20 άτομα


Διαβάζοντας το παραπάνω δελτίο τύπου ενθουσιάστηκα και σκέφτηκα ότι σε καιρό οικονομικής κρίσης είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο που μπορούμε να πάμε με τα παιδιά μας σε τέτοιες δραστηριότητες δωρεάν.
Έτσι λοιπόν μια Κυριακή πριν λίγο καιρό κανονίσαμε να πάμε στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (που το είχα στα υπόψιν να το επισκεφτούμε) για να παρακολουθήσουμε το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Δυστυχώς όμως, φτάνοντας στις 13:10 για να μπούμε στο πρόγραμμα που ξεκινούσε στις 13:30 μας πληροφόρησαν, (πολύ ευγενικά είναι η αλήθεια), πως είχαν γεμίσει οι θέσεις από τις 12:00 και για τα 2 προγράμματα της ημέρας. Όταν επιβεβαιώσαμε πως δεν κάνουν κρατήσεις θέσεων, μας συμβούλεψαν την επόμενη φορά να πάμε από τις 12:00 και αν δεν προλάβουμε το πρόγραμμα που ξεκινάει στις 12:30, να γραφτούμε κατευθείαν σ’αυτό των 13:30 και να κάνουμε μία βόλτα στην Πλάκα περιμένοντας!
Δεν το βρήκα είναι η αλήθεια και πολύ βολικό όλο αυτό, αλλά έτσι κι αλλιώς το βλαστάρι μου μ’έβγαλε από την δύσκολη θέση αφού ήθελε να φύγουμε!
Να σημειώσω όμως, (για να μην παρεξηγηθώ), πως προσωπικά πολύ μου άρεσε το εν λόγω μουσείο: είναι μικρό σαν χώρος, με όμορφες πολύχρωμες παιδικές ζωγραφιές στους τοίχους, ευγενικό προσωπικό και αν κρίνω από τα χαμόγελα των μικρών και μεγάλων που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πρέπει να περνούσαν πραγματικά καλά!
Φεύγοντας μας έδωσαν φυλλάδιο για το:

Ανοιχτό εργαστήριο 
για όλα τα παιδιά και για όσους νιώθουν παιδιά!
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 / 17.30 - 20.30
«Αποκριάτικες διαδρομές… με τη δική σου μάσκα»
Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ανοίγει το εργαστήριό του και καλεί μικρούς και μεγάλους να σχεδιάσουν, να ζωγραφίσουν και να φτιάξουν τη δική τους μάσκα.
Για να φτάσεις όμως στο εργαστήριο θα πρέπει πρώτα
να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδρομή,
να λύσεις γρίφους, να γίνεις συλλέκτης στοιχείων,
να πεις τη λέξη σύνθημα και τέλος να δημιουργήσεις τη δική σου μοναδική μάσκα!
Μπορείτε να συμμετέχετε όλοι!
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και… πολλή πολλή φαντασία!
Συμμετοχή για όλους 2 € (είσοδος στο Μουσείο).
Όλα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο.
Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης.
Παρακαλώ σημειώστε ότι οι γονείς παραμένουν στο χώρο μαζί με τα παιδιά τους, έχουν την επίβλεψη και φυσικά μπορούν να ζωγραφίσουν μαζί τους.


Φαίνεται ενδιαφέρον, ίσως να έχει διάθεση ο μικρός μου να πάμε, αφού όλα εξαρτώνται από εκείνον πια, πλέον όπως καταλάβατε έχει άποψη!

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να πάμε στο Παιδικό Μουσείο που είναι πολύ κοντά, είχαμε ξαναπάει στο παρελθόν, μας είχε πολύ αρέσει, θέλαμε έτσι κι αλλιώς να ξαναπάμε και επιπλέον ακόμη κι αν δεν παρακολουθήσεις τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορείς να παίξεις με τα εκθέματα δωρεάν. Είχαμε πάει ξανά όταν ήταν μικρούλης και μία απορία την είχα, είναι η αλήθεια, αν θα του αρέσει μετά από τόσο καιρό.

Αλλά αυτά στην επόμενη ανάρτηση! Μείνετε συντονισμένοι!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου