Μουσείο Πειραμάτων!

Επισκεφτήκαμε επιτέλους κι εμείς, (αφού είχαμε κάνει κράτηση μία εβδομάδα πριν), την Κυριακή στις 8/4, το Μουσείο Πειραμάτων!
Στα πλαίσια των κυριακάτικων προγραμμάτων για παιδιά 4-12 ετών, το βλαστάρι μου, μαζί με την φιλενάδα του τη Δώρα, παρακολούθησε το πρόγραμμα: «πασχαλινή αυγομανία» (ήμασταν και στο πνεύμα των ημερών!)
Επειδή όπως διευκρινίζουν και στην ιστοσελίδα τους www.juniorscience.gr, «για λόγους καλύτερης διεξαγωγής και οργάνωσης δεν είναι δυνατή η παραμονή γονέων στις αίθουσες που υλοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα», οι μαμάδες χαλαρώσαμε πίνοντας καφέ σε μια καφετέρια ένα τετράγωνο πιο πέρα (άλλο που δεν θέλαμε!) και τα παιδιά μας απασχολήθηκαν για 1,5 ώρα, από το ομολογουμένως πολύ χαμογελαστό και γλυκύτατο προσωπικό του μουσείου, με ό,τι είχε σχέση με τα αυγά!
Απ'ό,τι με ενημέρωσε ο γιόκας μου μετά, γνώρισαν την πάπια το «Βασίλη», έφτιαξαν πάζλ όπου ταίριαξαν το αυγό που κάνει κάθε ζώο με το αντίστοιχο ζώο, είδαν αυγά μέσα από ωοσκόπιο, φτερά μέσα από στερεοσκόπιο και κάτι άλλο που δεν θυμόταν από το μικροσκόπιο. Τους εξήγησαν πώς σπάει το αυγό για να βγει το κοτοπουλάκι και έφτιαξαν μια αναμνηστική κατασκευή με θέμα το αυγό.
Τέλος, αν είναι όλα και δεν παρέλειψε κάτι το παλικάρι μου, (με το τσιγκέλι του τα 'βγαζα για να κάνω την αναμετάδοση!), κατέβηκαν στο χώρο της υποδοχής (όπου τους περιμέναμε οι γονείς αφού είχε περάσει η ώρα πια) και στο διπλανό δωμάτιο όπου είχαν μιά εκκολαπτική μηχανή, τους έδειξαν τα 2 κοτοπουλάκια που είχαν βγει πια από τα αυγά τους, αλλά έπρεπε να μήνουν 2 εβδομάδες ακόμη μέσα εκεί για να μπορέσουν να επιβιώσουν, καθώς και τ'αυγά που είχαν «σκάσει» και φαινόταν τα ράμφη τους! Εκστασιάστηκαν όλα!



Kόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: Για συμμετοχή σε 1 πρόγραμμα (1,5 ώρα) 10€/παιδί και για δύο παιδιά και άνω (αδέλφια ή φίλους) 8€/παιδί.
Όλα τα υλικά και ο εξοπλισμός των προγραμμάτων παρέχονται από το Μουσείο Πειραμάτων και συμπεριλαμβάνονται στο κόστος συμμετοχής.
Τα πειράματα και τα παιχνίδια πραγματοποιούνται από όλα τα παιδιά σε ομάδες εργασίας των 5 περίπου ατόμων.

Θα το βρείτε:

Σιβρισσαρίου 6
Καισαριανή 16121
Τηλ: 210-7610038
210-7210105
info@juniorscience.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου