Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Ο Χαρταετός....

Με αφορμή τη γιορτή του Άγγελού μου σήμερα, του αφιερώνω το παρακάτω κείμενο που πρωτοδιάβασα στην ιστοσελίδα www.allazo.gr, περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά» και όποτε το διαβάζω πάντα μα πάντα με συγκινεί...


Πηγή φωτογραφίας: http://diafanh.pblogs.gr/2009/03/amola-kaloympaaaa-ela-ehoyme-kai-spesial-taramosalataa-.html

«Βλέπω τα παιδιά σαν χαρταετούς. Αφιερώνεις μια ζωή για να τα κάνεις να ξεκολλήσουν από το έδαφος. Τρέχεις μαζί τους ώσπου να μην έχεις άλλη ανάσα. Tσακίζονται κι συ τους προσθέτεις κι άλλη ουρά. Κουράζεσαι, αλλά πάντα έχεις λίγη ακόμη προσπάθεια κάπου φυλαγμένη. Μπαλώνεις... και παρηγορείς...και προσαρμόζεις...και διδάσκεις. Παρατηρείς ν'ανασηκώνονται από τον αέρα και διαβεβαιώνεις πως είναι κοντά η στιγμή που θα πετάξουν. Τελικά, πετούν. Αλλά, χρειάζονται περισσότερο σπάγκο. Και συ τον αφήνεις. Και τον αφήνεις .... όλο και τον αφήνεις. Με κάθε ξετύλιγμα του κουβαριού, η λύπη πάει μαζί με τη χαρά σου γιατί ο χαρταετός σου απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Κάπου στο βάθος, ξέρεις ότι δεν θα είναι για πολύ. Αυτή η όμορφη ύπαρξη θα κόψει την κλωστή που σας ενώνει και θα πετάξει μόνη της, όπως άλλωστε ήταν γραφτό να γίνει... Ελεύθερη και μόνη. Μόνο τότε στ’ αλήθεια ξέρεις πως έκανες αυτό που έπρεπε να κάνεις....»

Χρόνια σου πολλά αστεράκι μου...

4 σχόλια:

 1. χρόνια πολλά !!!
  να τον χαίρεσαι τον Αγγελάκο!!
  :-)
  ωραίο το κείμενο,
  όντως συγκινητικό και αληθινό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ συγκινητικό! Χρόνια πολλά στους Αγγέλους μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. να το χαίρεσαι το αντράκι σου και εύχομαι να το καμαρώσεις όπως ποθεί !!! υπέροχο το κείμενο σου και με βρίσκει τόσο σύμφωνη !!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χρόνια πολλά! Πολύ ποιητικό το κείμενο αυτό. Ευχαριστούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή