Μητέρες και εργασία στο σπίτι – Μια προσωπική εμπειρία

Εδώ και 3 χρόνια περίπου ξεκίνησα να δουλεύω κυρίως από το σπίτι. Ενώ με βόλευε πολύ αφού οι συνθήκες είχαν αλλάξει κι έπρεπε να τα προλαβαίνω όλα, έζησα την απόλυτη παράνοια ακριβώς γι αυτό.
Απαντούσα σε μέηλ και σηκωνόμουν να ανακατέψω το φαγητό, μιλούσα στο τηλέφωνο ενώ άπλωνα τα ρούχα και ούτω καθεξής. Βλέπετε το «γραφείο» μου ήταν και είναι στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας, όπου μπορούσα να «απλώσω» τα χαρτιά μου και να δουλέψω στο laptop όπου είναι αποθηκευμένα όλα τα αρχεία μου.

Ο χώρος εργασίας μου
Δεν άργησα να ανακαλύψω την ιστοσελίδα των WAHM (Wοrk At Home Mums) και αναστέναξα με ανακούφιση, νιώθοντας για πρώτη φορά ότι ανήκω κι εγώ κάπου.
Διάβασα και για άλλες μητέρες που δουλεύουν στο σπίτι, ιδέες και προτάσεις, χρήσιμες αλλά και χιουμοριστικές.
Στην πορεία γνώρισα την Καλλιόπη και λίγο πιο πρόσφατα και τη Διόνα, τις δύο μαμάδες που δουλεύουν από το σπίτι και που βρίσκονται πίσω από αυτή την εξαιρετική προσπάθεια. Έτσι οι λέξεις απέκτησαν πρόσωπο και η σχέση, τουλάχιστον για μένα, εδραιώθηκε.

«Ποιες είναι επιτέλους οι μητέρες WAHM που εργάζονται στο σπίτι; Τι δουλειά κάνουν και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν; Πώς συνυπάρχουν με τα παιδιά και την υπόλοιπη οικογένεια σε έναν ιδιωτικό αλλά και επαγγελματικό χώρο; Και το σημαντικότερο, πώς καταφέρνουν να βρουν τον υπολογιστή τους χωμένο κάτω από έναν σωρό χρωματιστά τουβλάκια;»

Έτσι παρουσιάζουν την ιστοσελίδα τους που είναι πολύ απλή και ευκολοδιάβαστη με αρκετές συνεντεύξεις από μαμάδες που δουλεύουν από το σπίτι, αλλά και μερικούς μπαμπάδες που επίσης δουλεύουν από το σπίτι, πολλές συμβουλές (οικονομικού, νομικού, πρακτικού περιεχομένου κλπ) διανθισμένα με μπόλικο χιούμορ.

To banner της ιστοσελίδας
Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη στήριξη που μου παρείχατε χωρίς να το ξέρετε τόσο καιρό και Καλλιόπη ειδικά εσένα, σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά που μου έδωσες (οικειοθελώς παρακαλώ!) τα πολύτιμα φώτα σου στα θέματα που αντιμετώπιζα εδώ στα Φτερουγίσματα και στην φρέσκια τους σελίδα στο fb (o καφές και το γλυκό ήταν αρκετά ή χρειάζεται να το επαναλάβουμε;)

Σχόλια

  1. και εμένα μου είχε φανεί πολύ ωραία η πρωτοβουλία των κοριτσιών και το ειχα παρουσιασει στο μπλογκ! μακάρι να βρίσκαμε ολες κατι να κανουμε απο το σπιτι! προηγουνται οι εντελως ανεργες βεβαια, αλλά αν μπορούσα να κανω κατι part time καθολου δεν θα με χαλαγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν ξέρεις Μάχη μου, καμιά φορά έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις (όπως στη δική μου περίπτωση!)

      Διαγραφή
  2. Το να δουλεύεις από το σπίτι έχει πολλά καλά, αλλά έχει και πολλές δυσκολίες, που αν δε το ζήσεις δε τις καταλαβαίνεις... Ο περισσότερος κόσμος νομίζει πως χαζολογάς όλη μέρα αφού είσαι σπίτι σου. Δεν συνειδητοποιεί πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις δουλειά και σπίτι, να έχεις ηρεμία να κάνεις τη δουλειά σου, πως δεν έχεις ωράριο, κατι που μπορεί κάποιες μέρες να είναι καλό (αν δεν έχεις πολύ δουλειά έχεις την άνεση να πας κι ένα σούπερ μάρκετ ανάμεσα πχ), αλλά μπορεί να είναι και κακό και να βρεθείς να δουλεύεις μέχρι τις 11 το βράδυ χωρίς να το καταλάβεις (εδώ δε... σχολάς...)
    Τα κορίτσια κάνουν πολύ καλή δουλειά και είναι μεγάλη στήριξη για όλους εμάς που δουλεύουμε από το σπίτι ενώ έχουμε και οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τελευταίο καιρό εργάζομαι και στο σπίτι δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα πως κουράζομαι περισσότερο σε σχέση με την εξωτερική δουλειά που έκανα παλιά!Το site των κοριτσιών δεν το γνωρίζω θα το επισκεφθώ λοιπόν σύντομα!καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία καλημέρα!
      Θα βρεις απαντήσεις στην ιστοσελίδα των κοριτσιών και το κυριότερο, δεν θα αισθάνεσαι πια μόνη...

      Διαγραφή
  4. Είναι όντως καλή η πρωτοβουλία αυτής της ομάδας! Κι εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω τον τελευταίο καιρό, να βρω κάτι για να κάνω από το σπίτι και μάλλον θα το καταφέρω!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέρα μου, στο εύχομαι ολόψυχα! Μπορεί να είναι δύσκολο μέχρι να βρεις τις ισορροπίες και πολύ κουραστικό κάποιες φορές, αλλά δεν το αλλάζω με τίποτε...

      Διαγραφή
  5. Πολυ ομορφη παρουσιαση Φλωρα. Δεν γνωριζω τι ακριβως κανουν τα κοριτσια και πως μπορει καποια κοπελα να εργαστει απο το σπιτι της. Εννοω τι προδιαγραφες πρεπει να εχει και πως γινεται η διαδικασια. Θα τις επισκεφθω αμεσα.
    Ειναι σιγουρα δυσκολο. Εννοω εχει πολλα καλα αλλα και εξισου ασχημα. Νομιζω ομως πως τα θετικα υπερτερουν. Κι εγω παραιτηθηκα απο την 15ετη μου εργασια για να μεγαλωσω τα παιδια μου μιας και δεν ειχα βοηθεια. Εργαζομαι καπου part time αλλα οχι σε τομεα που με ενδιαφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι που σου άρεσε Δήμητρα!
    Ελπίζω ψάχνοντας να βρεις ενδιαφέροντα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Φλώρα! Μπράβο σου που δουλεύεις από το σπίτι, όταν είσαι δημιουργικός και έχεις όνειρα μπορείς να συνδυάσεις τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Κατερίνα! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια! Δεν είναι πάντα εύκολο να τα συνδυάζεις αλλά το προσπαθώ!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου