Σκηνές οικογενειακής ευτυχίας

Αφότου ξεκίνησαν τα σχολεία, στο παιδάκι μου πολύ του κακοφάνηκε η Τρίτη Δημοτικού! Αυτή η Ιστορία και τα Θρησκευτικά που μπήκαν στο πρόγραμμα από φέτος, του χάλασαν την «μαγιά» που δεν προλαβαίνει να τελειώσει τόσο γρήγορα όσο πέρισυ, έχει επιπλέον γραψίματα και διαβάσματα και κατά συνέπεια η γκρίνια καλά κρατεί! Κρόσια τα νεύρα της ταλαίπωρης μάνας, που δεν φημίζεται για την υπομονή της ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό (να τα λέμε κι αυτά...)
Κι έρχεται σαν από μηχανής θεός η θεία Μαρίκα η οποία του έταξε το καινούργιο τεύχος Μίκυ Μάους κάθε Παρασκευής εφόσον είναι συνεργάσιμος και τελειώνει τα μαθήματά του χωρίς να γκρινιάζει κάθε μέρα. Και το βλαστάρι μου ξαναέγινε το παιδί που ήξερα από τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή άψογος!
Τώρα εγώ που θεωρητικά είμαι κατά της «δωροδοκίας», αλλά στην πράξη «ησύχασε» το κεφάλι μου, τι στάση να κρατήσω, μου λέτε;  



Και έρχεται και εκείνη η βραδιά τις προάλλες που αφού έχουμε «φάει τα μουστάκια μας» με τον μαθητή για τους παραπάνω λόγους, είμαστε στη διαδικασία ύπνου και με αποτελειώνει.
Αγκαλιές, φιλιά «τι δεν σου άρεσε σήμερα», «που τσακωθήκαμε», «κι εμένα», «τι σου άρεσε», «σ’ αγαπώ πολύ το ξέρεις;» «ναι», «το νιώθεις ότι σ’ αγαπάω ή το καταλαβαίνεις μόνο με το μυαλό» ρωτάω στο τέλος εγώ βαθυστόχαστα και σκέφτομαι ταυτόχρονα «τι το ρωτάω το παιδί, τώρα» για να εισπράξω την απάντηση:
«Η αγάπη σου μαμά, έχει φτιάξει μια φωλίτσα κόκκινη δίπλα στην καρδιά μου» για να συμπληρώσει: «η αγάπη όλων όσων μ’ αγαπάτε έχει φτιάξει φωλίτσες κόκκινες γύρω-γύρω από την καρδιά μου και την έχει περικυκλώσει και την προστατεύει, η φωλίτσα η δικιά σου, του μπαμπά, της θείας, της άλλης θείας, της γιαγιάς, κλπ...., τη νιώθω ζεστή και απαλή...»
Έτοιμη να βάλει τα κλάμματα η ευσυγκίνητη μάνα....έρχεται ο πατέρας εκείνη την ώρα ασθμαίνοντας από τη δουλειά, να προλάβει να πει καληνύχτα στο παλικάρι του. Του εξιστορεί η περήφανη μάνα μαζί με τον υιό την τελευταία στιχομυθία και ο πατήρ απαντά: «γιατί κόκκινες φωλίτσες αγόρι μου, κιτρινόμαυρες ταιριάζουν καλύτερα!» (ΑΕΚτζής γαρ)

Δεν περιγράφω άλλο...

Σχόλια

  1. Χαχαχα!!!!! Θεούλης ο μικρός! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, ναι! Τα ίδια θα έλεγε κι ο δικός μας μπαμπάς! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχαα! Κι εκεί που είχα συγκινηθεί έρχεται η κιτρινόμαυρη ατάκα και ξεράθηκα στα γέλια!
    Ερώτηση άσχετης μάνας που το πιτσιρίκι της δεν είναι ακόμα σε ηλικία μίκυ μάους: Νόμιζα ότι καταργήθηκε το εβδομαδιαίο τεύχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα χα. Ένα μεγάλο μπράβο στο μπαμπά καθότι και εγώ Αεκτζού:))))
    Πέραν της πλάκας, γλύκας ο γιόκας σου!!!
    Αχ και η κόρη μου φέτος στην Γ Δημοτικού με Ιστορία, Θρησκευτικά και Αγγλικά, τα βρήκε σκούρα:) Αρχή είναι όμως. Που θα της πάει, θα τους πάρει τον άερα:))
    Φιλάρες πολλές Φλώρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου