Ποιός φοβάται τον Μπαμπούλα;

Μετά το τέλος της 3ης Μαμαδοκυριακής στο bliss, δανειστήκαμε από την γλυκιά Κατερίνα, το βιβλίο «Ποιός φοβάται τον Μπαμπούλα», που ήταν η αφορμή αλλά και η βάση της εκδήλωσης.
Η ιστορία έχει ως εξής:
«Ο Άντον δεν είναι πάντα φρόνιμος. Κάθε φορά που η μαμά θυμώνει μαζί του, τον φοβερίζει: «Άντον, αν είσαι τόσο άτακτος, θα έρθει να σε πάρει ο Μπαμπούλας!» Και μερικές φορές ο Άντον ζωγραφίζει τον τρομερό Μπαμπούλα όπως τον φαντάζεται. Μέχρι που κάποια μέρα ο Μπαμπούλας έρχεται στ’ αλήθεια… »

Τόσο ανατρεπτική ιστορία είχα καιρό να διαβάσω! Μια ευκαιρία να δούμε οι μαμάδες (οι γονείς γενικότερα) λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Θα επαναλάβω σε αυτό το σημείο, ότι δεν είναι τυχαίο που όταν μας ζητήθηκε από την Κατερίνα στην εκδήλωση, να ζωγραφίσουμε τον Μπαμπούλα όπως τον φανταζόμαστε, οι μαμάδες τον ζωγραφίσαμε μεγάλο και τρομακτικό, ενώ τα παιδιά μικρό και πολύχρωμο!
Η ιστορία και η εικονογράφηση σε συνδυασμό με την όμορφη εκδήλωση που είχαμε βιώσει παρέα με τον Άγγελό μου, μας έκανε να το αγαπήσουμε! Το διαβάσαμε μερικές φορές παρέα, αλλά και άλλες τόσες φορές μόνος του πάντα μεγαλόφωνα. Χαζέψαμε τις φωτογραφίες ξανά και ξανά, το χαϊδέψαμε, το μυρίσαμε (εγώ) και τώρα πρέπει δυστυχώς να το επιστρέψουμε, αφού η Κατερίνα και τα κορίτσια θα επαναλάβουν την εκδήλωση αυτήν την Κυριακή στο νηπιαγωγείο των Ερυθρών, μετά από παράκληση της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, και το χρειάζονται.


Το σπουδαιότερο από όλα, κατά την γνώμη μου, ήταν η απάντηση του γιόκα μου στην ερώτησή μου:
-«Τι σου άρεσε περισσότερο από το βιβλίο;»
-«Που η μαμά πήρε το μάθημά της!»

Ακούτε μαμάδες;


Υ.Γ.Νομίζω ότι θα πάω να το αγοράσω τελικά!

Σχόλια