Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Σάββατο που μας πέρασε πήγαμε οικογενειακώς στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα. Είχαμε πάει άλλες δύο φορές τα τελευταία 2 χρόνια και έχω να επισημάνω τα εξής:

Είναι μιά πολύ αξιόλογη προσπάθεια που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πάρκα. Κάθε φορά που το επισκεφτήκαμε είχε και καινούργια πτέρυγα με νεοφερμένα ζώα.
Τα ζώα έχουν μεγάλους χώρους για να βολτάρουν και χαίρουν μεγάλης φροντίδας, (διευκρινίζω ότι θα προτιμούσα όλα αυτά τα ζώα να μπορούσαν να ζούν άφοβα στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά αφού τα έχουμε καταφέρει έτσι και τα περισσότερα απειλούνταν ή απειλούνται με εξαφάνιση, ας τα φροντίζουμε έστω και σε συνθήκες αιχμαλωσίας!) Αυτή τη φορά υπήρχαν πολλά νεογέννητα ζωάκια όλων των ειδών. Δυστυχώς υπάρχουν πάντα οι ασυνείδητοι, που παρόλες τις προειδοποιήσεις ότι απαγορεύεται, ταϊζουν ή πετούν αντικείμενα στα ζώα!

Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς τα πάρκο (ή μάλλον ο καλύτερος καιρός, γιατί εποχές δεν υπάρχουν πλέον), είναι με συννεφιά και όχι πολύ ζέστη, γιατί έτσι και τα ζώα κυκλοφορούν και δεν είναι αλαλιασμένα από τη ζέστη και οι επισκέπτες το ίδιο!

Επίσης αν κρίνω από τις αντιδράσεις του παιδιού μου, η καλύτερη ηλικία είναι μετά τα 3 τουλάχιστον, όπου πλέον καταλαβαίνει καλύτερα τί βλέπει και συμμετέχει!

Δυστυχώς είναι μια σχετικά ακριβή οικογενειακή έξοδος αν υπολογίσει κανείς τα 14 ευρώ το άτομο για τον ενήλικα και τα 10 ευρώ για τα παιδιά από 3 έως 12 ετών, καθώς και τη βενζίνη και τα διόδια. Επίσης όλο και κάτι θα χρειαστεί να αγοράσεις για να φας ή/και να πιείς, αφού η επίσκεψη λόγω μεγάλης έκτασης του πάρκου διαρκεί πάνω από 3 ώρες!

Παρόλα αυτά αξίζει μια βόλτα προς τα εκεί με το καμάρι σας!

Με την ευκαιρία να σας ευχηθώ από καρδιάς χρόνια πολλά και καλά και ένα καινούργιο χρόνο με υγεία και περισσότερο δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο για μας και τα παιδιά μας!

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Θέση Υαλού Σπάτα
www.atticapark.com

Σχόλια