Αύγουστος στην Αθήνα (με παιδιά)

Ήμουν φέτος από τις λίγες τυχερές-άτυχες μαμάδες που έκαναν διακοπές τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και έτσι πέρασα ολόκληρο τον Αύγουστο στην Αθήνα.

Από επιλογή γιατί μου αρέσει η Αθήνα άδεια, με το προνόμιο να κυκλοφορείς άνετα στους δρόμους, να φτάνεις γρήγορα και χωρίς άγχος στον προορισμό σου, να βρίσκεις να παρκάρεις χωρίς πρόβλημα, να απολαμβάνεις την ομορφιά της πόλης, που δυστυχώς χάνεται τον υπόλοιπο καιρό μέσα στην πολύβουη καθημερινότητα.

Δυστυχώς το φετινό καλοκαίρι μου ανέτρεψε όλα τα παραπάνω, με τον εξαντλητικό καύσωνα 20 ημερών που μας επιφύλασσε.
Εκτός όμως από τον καύσωνα, διαπίστωσα δυστυχώς, για άλλη μιά φορά, ότι αυτή η πόλη τον Αύγουστο υπολειτουργεί και είναι κρίμα!
Έτσι λοιπόν μια μαμά, που πρέπει να βρει τρόπους να απασχολήσει το παιδί της, (δημιουργικά ή μη), τον Αύγουστο στην Αθήνα, περνάει δύσκολες στιγμές πιστέψτε με!
Το παιδικό μουσείο κλειστό,φυσικά ούτε λόγος για παιδικές παραστάσεις και εκδηλώσεις!
Ακόμη και οι παιδότοποι, (που για μένα είναι συνήθως η τελευταία λύση), ήταν όλοι κλειστοί!
Η παιδική χαρά καλή είναι, αλλά το απόγευμα όταν θα πέσει ο ήλιος!
Και τα παιδάκια, πόσο θα παίξουν μόνα τους, με τη μαμά ή με τη γιαγιά; Πόση τηλεόραση θα δούν;(ειδικά αυτήν την τελευταία, την αποφεύγουμε κιόλας, στο μέτρο του δυνατού βέβαια)
Θα μου πείτε: γιατί δεν το πήγαινες στη θάλασσα; Να το κάνω, αλλά πόσες φορές εν μέσω καύσωνα; Συγχωρέστε με, αλλά καθότι και μεγαλοκοπέλα, δεν αντέχω και πολλά πολλά!

Ευτυχώς για μένα, μια άλλη μαμά που είχε ξεμείνει με το βλαστάρι της τον Αύγουστο στην Αθήνα, (εννοείται ότι κάνουμε καλή παρέα και το παιδάκι της πολύ καλή παρέα με το δικό μου!) μου εξασφάλισε μερικές ώρες απρόσκοπτου παιχνιδιού, μιά στο δικό μας σπίτι και μιά στο δικό τους...
Όμως και πάλι δεν ήταν αρκετό για να καλύψει τόσα πρωινά Αυγουστιάτικης κλεισούρας!!!

Έτσι ψάχνοντας για εναλλακτικές λύσεις μέσα στον καύσωνα, ανακάλυψα το ART4FUN, ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στο Χαλάνδρι, φυλλάδιο του οποίου είχα προμηθευτεί στη έκθεση παιδιαδρομή που είχε γίνει στο Ζάππειο τον Απρίλιο.

Πρόκειται για έναν τριώροφο πολυχώρο που φιλοδοξεί να συνδυάσει τη διασκέδαση και το παιχνίδι με την καλλιτεχνική δημιουργία και την ανάπτυξη ικανοτήτων. Γιαυτό το λόγο και οργανώνει εργαστήρια (π.χ.κεραμικής, φωτογραφίας, πληροφορικής, κηπουρικής κλπ) που απευθύνονται σε γονείς με παιδιά άνω των 2 ετών.
Αυτός ο πολυχώρος λοιπόν, έκλεισε μόνο μία εβδομάδα μέσα στον Αύγουστο και αφού η άδεια Αθήνα μίκραινε τις αποστάσεις, αποφάσισα να τον επισκεφτώ με τον γιόκα μου ένα ζεστό (πολύ ζεστό!) πρωινό.

Οι εντυπώσεις:

Πολύ προσεγμένος κουκλίστικος χώρος όπου μπορείς να πάς και μόνο για ελεύθερο παιχνίδι (δεν είναι απαραίτητο δηλαδή, το παιδί να έχει δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο εργαστήριο ή δραστηριότητα)
Ευγενέστατο και εξυπηρετικότατο προσωπικό.
Τα παιδιά παίζουν πάντα με την επίβλεψη παιδαγωγού.
Υπάρχει οθόνη στον επάνω όροφο, όπου μπορείς να βλέπεις κάθε στιγμή τί κάνει το παιδί σου.
Δυστυχώς είναι πολύ ακριβός (τουλάχιστον για την δική μου τσέπη!) Και εξηγούμαι:
Το ελεύθερο παιχνίδι 3 ωρών κοστίζει 9 ευρώ σκέτο. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή κάποιο χυμό ή κάτι άλλο για το παιδί. Ο καφές που πήρα (freddo cappuccino τρομάρα μου!) κόστιζε 4,70 ευρώ! Και φυσικά όταν ο μικρός θέλησε να πιεί έναν χυμό και να φάει ένα κέικ, (εντάξει μιά μερίδα κέικ ήταν δύο κομμάτια), πλήρωσα άλλα 7 ευρώ. Όλα ποιοτικότατα και πεντανόστιμα, αλλά ακριβά.
Τα εργαστήρια που διοργανώνονται πολύ ενδιαφέροντα, αλλά αν κρίνω από τις τιμές στα υπόλοιπα, φοβάμαι πως θα είναι ασύμφορα (αν και το ευγενέστατο παλικάρι που είναι υπεύθυνος, είπε κάτι για προσφορές)
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την απόσταση (είναι ψηλά στο Χαλάνδρι, κοντά στα Βριλήσια) λειτουργούν μάλλον αποτρεπτικά (για μένα τουλάχιστον!)

Βέβαια χρωστάω άλλη μιά επίσκεψη, για να επιστρέψω ένα βιβλίο που είχαν την ευγένεια να μου δανείσουν, αν και με έβλεπαν πρώτη φορά,(προς τιμή τους!), το οποίο έψαχνα καιρό και δεν έβρισκα γιατί έχει εξαντληθεί.

ART4FUN
Ολύμπου 25, Χαλάνδρι
Τηλ: 2106835494
Φαξ: 2106835495
Κιν: 6972839839
www.art4fun.gr
info@art4fun.gr

Σχόλια