Πολιτιστικό Πάρκο «Χρυσαλλίδα»

Το περασμένο Σάββατο πήγαμε οικογενειακώς στο Πολιτιστικό Πάρκο «Χρυσαλλίδα» που βρίσκεται στο 16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο.



Είχα μάθει για αυτό από τον Οκτώβρη, είχα μπει στο site τους από τότε, το είχα βρεί εξαιρετικά ενδιαφέρον και τελικά καταφέραμε να πάμε!

Μπαίνοντας η πρώτη εντύπωση ήταν λίγο απογοητευτική: ο χώρος μάς φάνηκε αρκετά παραμελημένος. Θέλω να πιστεύω όμως, πως επειδή οι περισσότερες εγκαταστάσεις είναι υπαίθριες και ο χειμώνας φέτος ήταν αρκετά «άγριος», αυτό θα αλλάξει άμεσα με τον ερχομό της άνοιξης, αφού ο καλός καιρός δίνει απεριόριστες δυνατότητες για «περιποίηση» του χώρου!

Κάθε Σαββατοκύριακο έχουν και διαφορετικές δραστηριότητες όπου μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι. Η απασχόληση διαρκεί 1 ½ ώρα και η έναρξη των δραστηριοτήτων γίνεται με την άφιξη της οικογένειας, οποιαδήποτε στιγμή από τις 11.00 π.μ. έως και τις 14.00 μμ.

Μικρή ένσταση εδώ: η απασχόληση μπορεί να κρατάει 1μιση ώρα στο σύνολο (αν υπολογίσεις όλες τις δραστηριότητες μαζί), αλλά υπάρχουν διαλείμματα ενδιάμεσα και τελικά η συνολική διάρκεια παραμονής στο πάρκο, μπορεί να διαρκέσει χαλαρά 3 ώρες! Δεν λέω πως περνάει κανείς άσχημα (ιδίως τα παιδιά), απλά το διευκρινίζω, γιατί μερικές οικογένειες είχαν ένα θεματάκι με το χρόνο.

Μέσα από τις δραστηριότητες προσπαθούν να φέρουν σε επαφή τα παιδιά και τους γονείς με τη φύση και τη λαογραφία. Εμείς παραδείγματος χάριν φτιάξαμε φωλιές για τα πουλάκια, μαζέψαμε χόρτα, τα πλύναμε, τα κόψαμε, μάθαμε πώς γίνεται το αλεύρι, στο νερόμυλο (βλέποντας κανονικό νερόμυλο στο λαογραφικό τους μουσείο) και στην μυλόπετρα, πλάσαμε ζυμάρι φτιάχνοντας χορτοπιτάκια και τα ψήσαμε στο χωριάτικο φούρνο που υπάρχει στο χώρο!



Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω πόσο ευγενικές και γλυκές ήταν οι κοπέλες που «τρέχουν» τις δράσεις, αλλά και όλο το προσωπικό.

Τα παιδιά μπορούν να χαρούν μια βόλτα με το Tρενάκι τον «Τρεχάλα» («που λέει ο λόγος» «τρεχάλας», πάει πολύ αργά και προσεκτικά και δεν είναι σε ράγες αλλά σε κανονικές ρόδες), ή με το μικρό αλογάκι (πόνι) τον Παρασκευά (ο μικρός μου τον ερωτεύτηκε κυριολεκτικά με την πρώτη ματιά!)



Ένσταση νούμερο δύο: Για να συμμετέχουν όμως οι επισκέπτες σε όλες τις δραστηριότητες (δηλαδή όλες τις παραπάνω που ανέφερα και που είναι διαφορετικές κάθε φορά, αλλά να κάνουν και βόλτα με το τρενάκι και με το πόνι, να συμμετέχουν και στη δραστηριότητα έκπληξη, να περιηγηθούν και στο λαογραφικό μουσείο-το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα χωριό- και στην Παλιά Αγορά ξεχασμένων επαγγελμάτων) κοστίζει συνολικά 10 ευρώ το άτομο και όχι 5 ευρώ που αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους!
Τα παραπάνω είναι βέβαια προαιρετικά. Αν απλά θέλεις να περιηγηθείς στο πάρκο η γενική είσοδος είναι 2 ευρώ. Νομίζω όμως πως καλό θα ήταν, να αναφέρουν αναλυτικά τις τιμές και το πώς αυτές διαμορφώνονται, για να κάνει, όποιος θέλει να το επισκεφτεί, τα «κουμάντα» του από πριν. Καλό είναι να έχουμε υπόψην μας και το κόστος της βενζίνης και της αττικής οδού (είναι μία άλφα απόσταση και διανύουμε δύσκολες οικονομικά εποχές!)

Τις καθημερινές διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα ανάλογα με την εποχή στα οποία συμμετέχουν ομάδες μαθητών από σχολεία.

Έχουν και σελίδα στο facebook και στο twitter (κάνουν και 10% έκπτωση σε όσους τους «ακολουθούν» σε αυτά τα δίκτυα )

Για όσους θα ήθελαν να το επισκεφτούν, (νομίζω πως αξίζει τον κόπο), θα το βρείτε:

16ο χλμ προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο
Γραμμές Επικοινωνίας: 22990 - 47999/67999/67770
E-mail: wellcome@politistikoparko.gr

Σχόλια

  1. Εγώ δεν έχω πάει, αλλά πήγε πέρσι η Νεφέλη με το σχολείο. Παρακολούθησαν το πρόγραμμα για το πως γίνεται το λάδι και ενθουσιάστηκαν.
    Έχεις και μια πρόσκληση για παιχνίδι. Φιλιά!
    http://mammael.blogspot.com/2012/03/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου