Παιδική παράσταση:«Ο γάτος που έμαθε στον γλάρο να πετάει»

Η αδερφή μου Μαρίκα κάνει ανταπόκριση για τα «Φτερουγίσματα»:

«Εχθές πήγα με τον ανιψιό στο θέατρο «Κάτω απ’τη γέφυρα». Πρόκειται για έναν πολύ συμπαθητικό χώρο, ακριβώς κάτω από την γέφυρα στον ηλεκτρικό σταθμό του Ν.Φαλήρου, που ενώ περνούσα για χρόνια απ’ έξω δεν το είχα προσέξει, ίσως γιατί δεν ήταν ανοιχτό τις ώρες που περνούσα. Το θέατρο το ανακάλυψα πρόσφατα όταν με μια πρόσκληση που είχε κερδίσει η φίλη μου η Ιφιγένεια παρακολουθήσαμε την παράσταση (για μεγάλους) και μείναμε πολύ ικανοποιημένες τόσο από την παράσταση, όσο και με τον χώρο και με τους ανθρώπους του, που ήταν πολύ φιλικοί. Στο τέλος εκείνης της παράστασης βρεθήκαμε να συζητάμε ηθοποιοί και θεατές μια παρέα! Κατά τη διάρκεια εκείνης της συζήτησης, μας είχαν δείξει τα σκηνικά από την παιδική παράσταση, που μ'ενθουσίασαν και σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ωραία να πάω με τον ανιψιό μου… Και μετά από πολλές αναβολές, τα καταφέραμε επιτέλους εχθές!

Είδαμε λοιπόν την παράσταση «Ο γάτος που έμαθε στον γλάρο να πετάει». Από όσο διαβάζω τώρα στο ίντερνετ, πρόκειται για ένα παραμύθι του Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της Greenpeace. Όπως καταλαβαίνετε το θέμα της ιστορίας είναι οικολογικό. Η ιστορία ξεκινάει όταν η Κενγκά, μια ετοιμόγεννη γλαρίνα μπαίνει ξαφνικά στο σπίτι που κατοικεί ο (μαύρος και χοντρός) γάτος Ζορμπάς. Λίγο πριν ξεψυχήσει, (επειδή όπως βούτηξε να πιάσει ένα μεζέ στη θάλασσα, βρέθηκε σε μια πετρελαιοκηλίδα), ζητάει από τον Ζορμπά να της υποσχεθεί ότι δεν θα φάει το αυγό, που όπου να ‘ναι θα γεννήσει, να το … κλωσήσει κι όταν έρθει η ώρα, να μάθει το γλαρόνι να … πετάει. Ο Ζορμπάς, πονόψυχος καθώς είναι, το υπόσχεται και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει το λόγο του…

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά!!! Κάνουν κι ένα μικρό διάλλειμα, καλώς γίνεται νομίζω, χρειάζεται. Έχει κι αρκετά τραγούδια και μερικά βίντεο, που παρόλο που προσωπικά δεν μου αρέσουν, δεν ήταν κουραστικά, αντιθέτως βοηθούσαν. Ειδικά σε μια σκηνή όπου δυο ηθοποιοί τραγουδούν και χορεύουν ενώ ταυτόχρονα ένας τρίτος αλλάζει τα σκηνικά χορεύοντας, μου άρεσε πολύ (γούστα είναι αυτά!)
Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ και ο πρόλογος στην αρχή από τον σκηνοθέτη Νίκο Δαφνή, που είπε δυο λόγια και παρουσίασε τους ηθοποιούς χωρίς τις μάσκες τους. Γενικά ήταν όλοι πολύ φιλικοί, όπως και στην προηγούμενη εμπειρία μου στο συγκεκριμένο θέατρο και φυσικά ένα παραπάνω με τα παιδιά. Και μου έρχεται αυτόματα στο μυαλό η εικόνα την ώρα του χειροκρότηματος, όπου οι ηθοποιοί χαιρετούσαν τα παιδιά και τα πλησίαζαν για να μπορέσουν εκείνα να τους αγγίξουν.

Αν θέλετε να το δείτε προλαβαίνετε την ερχόμενη Κυριακή που έχει τις δυο τελευταίες παραστάσεις, στις 11:30 το πρωί και στις 15:30 το μεσημέρι»

ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ»
Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν.Φαλήρου
τηλέφωνο: 210 4816200
e-mail: info@katoapotigefyra.gr

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 15 ευρώ
Σχολικές παραστάσεις 7 ευρώ

Σχόλια