Μουσείο Συναισθημάτων παιδικής ηλικίας

Την περίοδο του Πάσχα, που τα σχολεία ήταν κλειστά, επισκεφτήκαμε με το βλαστάρι μου, το Μουσείο Συνασθημάτων παιδικής ηλικίας, που βρίσκεται στην περιοχή του Φιλοπάππου.
Στεγάζεται σ’ένα όμορφο κτίριο από τα πολλά που έχει η περιοχή και αποτελείται από 3 αίθουσες, όπου παρουσιάζεται αυτόν τον καιρό η διαδραστική έκθεση «ποιός είμαι εγώ» που ενθαρρύνει την αυτογνωσία και την κατανόηση των συναισθημάτων.

Έτσι λοιπόν στη μεγάλη αίθουσα του πρώτου ορόφου έχει εκθέματα όπως «το δέντρο με τις ανάγκες μας» όπου το παιδί μαζί με τον γονιό προσθέτουν στο δέντρο που βρίσκεται εκεί μόνο ο κορμός του, τις ρίζες (που συμβολίζουν τις ανάγκες επιβίωσης και είναι γραμμένες μία-μία πάνω σε κάθε ρίζα) και τα κλαδιά με τα φύλλα (που συμβολίζουν τις συναισθηματικές μας ανάγκες για να ζούμε καλά, πάλι γραμμένες μία-μία πάνω σε κάθε κλαδί).
Στην ίδια αίθουσα υπάρχει και «ο κήπος με τα ταλέντα» με ανάλογη διαδραστική συλλογιστική, συνεχίζεται στην μικρή αίθουσα του πρώτου ορόφου με εκθέματα όπως «ο δυσκολομετρητής», «οι δικές μου ανάγκες», «ακούω το σώμα μου» και στην αίθουσα του κάτω ορόφου με «τα συναισθήματα», «τα όνειρα», «οι επιθυμίες» και «ο κόσμος των παραμυθιών».

Στην συγκεκριμένη αίθουσα πραγματοποιήθηκε και το πασχαλινό εργαστήρι μυθοπλασίας με θέμα: «παραμυθοκαμώματα με κοτσομπόλες κότες!»

Οι εντυπώσεις μου γενικά ήταν καλές, ο χώρος όμορφος και προσεγμένος, η φιλοσοφία τόσο της έκθεσης όσο και του εργαστηρίου πολύ σωστή και έξυπνη, το προσωπικό ευγενέστατο.
Περάσαμε πραγματικά όμορφα και δημιουργικά.

Εκείνο που ίσως με «ξένισε» λίγο, ήταν η τιμή, το γεγονός δηλαδή ότι πληρώσαμε και οι δύο (μαμά και γιός) από 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση που είναι κανονικά 4 ευρώ το άτομο). Μάλλον δικαιολογημένα αν σκεφτείς ότι στόχο έχουν την ευχάριστη και δημιουργική επικοινωνία ενηλίκων και παιδιών (εκπαιδεύουν και τους γονείς δηλαδή).

Αν είναι έτσι όμως, δεν θα έπρεπε ίσως η πολύ ευγενική κοπέλα να συμμετέχει στο όλο εγχείρημα και όχι να σου εξηγεί λίγο στην αρχή, να σου δίνει το φυλλάδιο και μετά απλώς να τακτοποιεί τα εκθέματα;

Ίσως να είμαι υπερβολική, αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι από τους γονείς χρειαζόμαστε βοήθεια στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε και να απασχοληθούμε δημιουργικά με τα παιδιά μας, αν κρίνω από τη «συμπεριφορά» των γονιών και τη «συμμετοχή» τους τόσο κατά την περιήγησή τους στην έκθεση με τα παιδιά τους, όσο και κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, παρόλη την φιλότιμη προσπάθεια της εμψυχώτριας στο τελευταίο.

Περισσότερα για τις δράσεις του μουσείου στην ιστοσελίδα του: www.mce.gr

Θα το βρείτε:
Καρατζά 7, 117 41 Φιλοπάππου

Για ελεύθερους επισκέπτες
Σάββατο και Κυριακή: 10 π.μ. - 2 μ.μ
Αναλυτικά:
10π.μ.- 1μ.μ. είναι ανοιχτή η διαδραστική έκθεση του μουσείου
1μ.μ.– 2μ.μ. πραγματοποιούνται εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά μαζί

Τις επίσημες αργίες και τον μήνα Αύγουστο το Μουσείο είναι κλειστό.

Πληροφορίες καθημερινά:
10π.μ. -2 μ.μ..
Tηλ.: 210 9218329
Φαξ: 210 9218323
email: info@mce.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/5/12, 9:11 π.μ.

    Eγραψες πάλι φιλενάς! Πολύ κατατοπιστικό το ρεπορταζιακό σου ποστάκι για έναν χώρο που αξίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου