Μουσείο Αυτοκινήτου

Αύγουστος στην πόλη συνέχεια και οικογενειακή επίσκεψη στο Μουσείο Αυτοκινήτου.
Πρώτη επίσκεψη για μένα, δεύτερη για τον μικρό μας και τον μπαμπά.
Φθάνοντας στο μοντέρνο κτίριο που το στεγάζει, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανηφορική διαδρομή τής «σπείρας» (αντί για σκάλα) στις βιτρίνες τής οποίας παρουσιάζονται διάφοροι τροχοί αυτοκινήτων στο πέρασμα του χρόνου, από την αρχή- αρχή δηλαδή τον πρώτο τροχό τα προχριστιανικά χρόνια, έως τα σημερινά χρόνια, με αρκετές πληροφορίες για τον καθένα.

  
Τρείς όροφοι γεμάτοι μοντέλα αυτοκινήτων φημισμένων οίκων (κάποια πολύ παλιά) με όλες τις λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την «ιστορία» τού κάθε αυτοκινήτου, καθώς και πώς αποκτήθηκε από το μουσείο. Με ιδιόμορφη περιήγηση, αφού ανεβαίνεις και τους τρεις ορόφους και τους ξανακατεβαίνεις από την άλλη μεριά για να δεις τα εκθέματα με χρονολογική σειρά και κάθε φορά έχεις πανοραμική άποψη των εκθεμάτων, ομολογουμένως εντυπωσιακή.


Στους τοίχους υπάρχουν παλιές φωτογραφίες από διάσημους άντρες και γυναίκες κάθε χώρου που φωτογραφήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου μέσα ή «πάνω» σε θρυλικά μοντέλα δημοφιλών κατασκευαστών αυτοκινήτου του χθές και του σήμερα. Σε 2-3 γωνιές του μουσείου υπάρχουν σιδερένοι μοντέρνοι «πάγκοι» όπου μπορείς να ξεκουραστείς και να παρακολουθήσεις βίντεο από αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων.


Ο μικρός μου, επειδή είχε ξαναπάει με τον πατέρα του, «κόλλησε» περισσότερο παρακολουθώντας αυτά τα βίντεο, αφού την προηγούμενη φορά δεν υπήρχαν και αφού επίσης του αρέσει ιδιαίτερα να παρακολουθεί Formula 1 (βίτσια κληρονομικά είναι αυτά...)


Όρεξη και ενδιαφέρον να έχει κανείς και μπορεί να περάσει ατελείωτες ώρες εκεί μέσα. Στον όροφο όπου βρίσκεται η είσοδος αλλά και η έξοδος του μουσείου, λειτουργεί  κατάστημα όπου πωλούνται αναμνηστικά και υπάρχει αίθουσα με προσομοιωτή Formula 1 που όμως απαιτεί επιπλέον εισιτήριο 10 ευρώ.


Από ό,τι είδα στις μπροσούρες αλλά και στην ιστοσελίδα του μουσείου, υπάρχει αμφιθέατρο και γενικά οι αίθουσές του διατίθονται για εκδηλώσεις και επίσης δέχονται ομαδικές επισκέψεις και σχολεία κατόπιν συννενόησης.
Τέλος, υπάρχει πάρκινγκ στο υπόγειο του κτιρίου όπου μπορεί κάποιος να παρκάρει το αυτοκίνητό του με έκπτωση, επιδεικνύοντας το εισητήριο.

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
Διεύθυνση : Γ' Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού 33 - 35 & Πατησίων,
104 33, Αθήνα 
Τηλ: 2108816187

Τιμές εισιτηρίων:
Ενήλικες: 8 ευρώ
Παιδιά κάτω των 12 ετών, φοιτητικά, άνω των 65 ετών, ομαδικά άνω των 4 ατόμων: 5 ευρώ
Προσομοιωτής F1: 10 ευρώ

Σχόλια