The Christmas Voice Factory (6/12/13-6/01/2014)

Από τις 6 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2014, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, διοργανώνεται το «The Christmas Factory».
Πρόκειται για μια χριστουγεννιάτικη γιορτή που φιλοδοξεί να μας κάνει να συμμετάσχουμε στην παρασκευή παιχνιδιών στο εργοστάσιο παιχνιδιών του Αϊ Βασίλη και γενικότερα να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Ο χώρος της Τεχνόπολης στο Γκάζι είναι από μόνος του εξαιρετικός και κατά τη γνώμη μου ιδανικός γι αυτό το σκοπό. Και ιδίως όταν πέσει ο ήλιος, η ατμόσφαιρα γίνεται πραγματικά παραμυθένια.
Εκτός από την αναμενόμενη συνάντηση των παιδιών με τον Αϊ Βασίλη και/ή τη δυνατότητα να του γράψουν γράμμα και να του το στείλουν από εκεί, υπάρχουν διαφόρων ειδών εργαστήρια (επιτραπέζιου παιχνιδιού, φιγούρας, σοκολατοκατασκευών, στολιδιών και σχολή Μαγείας) για να παίξουν τα παιδιά, δύο εκπαιδευτικές εκθέσεις, Χριστουγεννιάτικη αγορά, αλλά και Fun Park με παγοδρόμιο, καρουσέλ, ρόδα και τρενάκι. Ταχυδακτυλουργοί, ξυλοπόδαροι, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες υπάρχουν καθημερινά στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και γενικά το σκηνικό είναι μαγικό.
Δεν είναι όμως όλα παραμυθένια δυστυχώς. Με λύπη μου διαπίστωσα πως εκτός από το εισιτήριο εισόδου που καλούνται να πληρώσουν μικροί-μεγάλοι, (με ένα 20% έκπτωση οι πολύτεκνοι και οι άνεργοι με επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας),  που περιλαμβάνει τα περισσότερα εργαστήρια, σχεδόν για όλα τα υπόλοιπα πρέπει να πληρώσεις επιπλέον! Και πώς μπορείς να χαλιναγωγήσεις ένα παιδί, (ακόμη χειρότερα όταν έχεις περισσότερα), όταν θέλει να μπει για πολλιοστή φορά στο καρουσέλ;
Παρακάτω έχω αναρτήσει τον τιμοκατάλογο, κάντε τους υπολογισμούς και θα καταλάβετε τι εννοώ!



Εμείς είχαμε την τύχη να έχουμε πρόσκληση από μία από τις εταιρίες που είναι χορηγοί στην εκδήλωση και εκτός από τα φαγητά μας, δεν χρειάστηκε να πληρώσουμε τίποτα...δαγκώνομαι όμως όταν σκέφτομαι πώς θα ήταν αν δεν είχαμε την πρόσκληση...
Κρίμα πραγματικά γιατί η προσπάθεια και το σκηνικό πραγματικά αξίζουν τον κόπο και ο μικρός μου ήταν πραγματικά τρισευτυχισμένος...

Μπείτε στο site της εκδήλωσης, κάντε τα «κουμάντα» σας κι αν νομίζετε ότι αντέχετε οικονομικά, είναι ανοιχτά καθημερινά 10 το πρωί με 10 το βράδυ έως τις 6 Ιανουαρίου.


Καλά να περάσετε ό,τι κι αν κάνετε τις γιορτινές αυτές ημέρες.


Σχόλια