Το όνειρο της Ανεμί ή μαγειρεύοντας μια ιστορία!


Η ομάδα PLAN...BEE

Πρόσφατα παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παιδική παράσταση «το όνειρο της Ανεμί ή μαγειρεύοντας μια ιστορία» από την ομάδα PLAN... BEE.
Πρόκειται για ένα παραμύθι-παράσταση και θεατρικό παχνίδι για παιδιά από 4-11 χρόνων, που μέσα από την αφήγηση, το παχνίδι, τη μουσική και τη συμμετοχή στη δράση, μιλάει για τη σωστή διατροφή και την ποιότητα των επιλογών στη ζωή.
Οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί που παίρνουν μέρος στην παράσταση διάρκειας 80 λεπτών,
με εντυπωσίασαν τόσο με την σκηνική τους παρουσία και τις μελωδικές τους φωνές, όσο και με την υπομονή τους! Και εξηγούμαι: τα παιδιά συμμετέχουν κατά τη διάρκεια της παράστασης σε συγκεκριμένα σημεία με την καθοδήγηση των ηθοποιών. Πάντα υπάρχουν όμως παιδάκια που χάνουν το μέτρο και δείχνουν να μην καταλαβαίνουν πότε πρέπει να σταματήσουν. Με πολύ υπομονή αντιμετώπισαν τέτοια φαινόμενα και κατάφερναν να τα κάνουν να σταματήσουν και να αφεθούν ξανά στη μαγεία του παραμυθιού ξανά και ξανά...
Η ιστορία μιλάει για μια ασυνήθιστη χώρα με πλουσιοπάροχα εδέσματα που όλοι έτρωγαν με βουλιμία, ενώ η βασιλοπούλα Ανεμί δεν ήθελε καν να τα δοκιμάσει..
Ο βασιλιάς και η βασίλισσα άρχισαν να ψάχνουν τον καλύτερο μάγειρα που θα έκανε την μοναχοκόρη τους να ξαναφάει...
Σύμφωνα με το σύντομο βιογραφικό τους, η ομάδα PLANBEE δουλεύει με βάση τις τεχνικές του αυτοσχεδιασμού και του σωματικού και μουσικού θεάτρου. Ερευνά πάνω στη θεατρική τέχνη, δημιουργώντας διαδραστικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά και ενδιαφέρεται για την παιδαγωγική, θεραπευτική και επικοινωνιακή διάσταση της τέχνης.
Δεν έχουν μόνιμη στέγη, παίζουν περιστασιακά σε χώρους τέχνης ή εναλλακτικούς πολυχώρους και όταν μάθω πού θα λάβει χώρα η επόμενη παράστασή τους θα σας ενημερώσω....  


Υ.Γ. Μόλις έλαβα τις πληροφορίες για την επόμενη παράσταση των PLAN BEE!
Θα παίξουν:  
το Σάββατο 2 και Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 στις 18:00 στο Χώρο Τέχνης και Παιχνιδιού 
Δελφών 13, Περιστέρι (στάση Δημαρχείο) 
Είσοδος 7 ευρώ (5 ευρώ για ομάδες άνω των 10 ατόμων)
Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ: 2108828696 και 6945892207

Σχόλια