Παιδικό μουσείο και πάλι!

Το Παιδικό Μουσείο το έχουμε επισκεφτεί και παλαιότερα. Παρόλο που είχαμε περάσει περίφημα, δεν είχαμε καταφέρει να ξαναπάμε. Έτσι λοιπόν ήταν ευκαιρία
μετά την «αποτυχημένη» μας επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, να πάμε αφού είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
Φτάνοντας εντυπωσιαστήκαμε με τον κόσμο. Αν σκεφτείς πως την προηγούμενη φορά που πήγαμε ήταν καλοκαίρι με καύσωνα σχεδόν και τώρα χειμώνας, νομίζω πως έχει λογική. Επίσης, ακριβώς λόγω του χειμώνα, το έκθεμα «Αγορά» έχει μεταφερθεί από την αυλή σε αίθουσα μέσα στο μουσείο.
Ο Άγγελός μου «κόλλησε» πάλι στη θεματική ενότητα «χτίζω και δημιουργώ». Αυτή τη φορά φόρεσε και τα προστατευτικά οικοδομής που έχουν: κράνος, γιλέκο, γυαλιά και έχτιζε μετά μανίας! Με ήθελε και βοηθό του: «μαμά πιάσε μου το κατσαβίδι!» και δεν «ξεκολλούσε» με τίποτε!
Αφού καταφέραμε να βγούμε από εκεί, πέρασε στην απέναντι αίθουσα όπου έχει μεταφερθεί το έκθεμα «Αγορά» και «ξανακόλλησε» εκεί! Πήρε το καλάθι του, έκανε τις «αγορές» του από το σούπερ μάρκετ και περίμενε στο ταμείο. Μετά έκανε εκείνος τον ταμία. Για να μην μακρυγωρούμε κοντέψαμε να πάρουμε τα κλειδιά του μουσείου που έκλεινε στις 15:00!



Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου ξεκίνησαν το Φεβρουάριο και θα βρείτε λεπτομέρειες στο site (www.hcm.gr).
Χωρίζονται ηλικιακά:
1) για παιδιά προσχολικής (3-6 χρόνων)
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί
και
2) για παιδιά δημοτικού (7-12 χρόνων)
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι εξής 12:00 – 13:30.
H οικονομική συμμετοχή είναι 10 ευρώ για κάθε παιδί

Μπαίνοντας στο site του μουσείου μετά την επίσκεψή μας, διαπίστωσα πως έχει κι άλλο όροφο από τη άλλη είσοδο και αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το επισκεφτούμε ξανά σύντομα αφού το ζήτησε και ο κανακάρης μου!

Θα το βρείτε:
Κυδαθηναίων 14-Πλάκα
Τηλ 2103312995
email: info@hcm.gr

Σχόλια